Reseptit

Nopea lohilaatikko

Nopea lohilaatikko on helppo mutta erittäin hyvä arkiruoka.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nopea lohilaatikko

  • 1 ps (500g) peruna-sipulisekoitusta
  • n. 200 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 2 dl kermaa tai ruokakermaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl tuoretta tai 2 tl kuivattua tilliä

Valmistusohje

Nopea lohilaatikko syntyy näin helposti:

Lohilaatikko syntyy hetkessä ja helposti kaupan valmiista peruna-sipulisekoituksesta ja kylmäsavulohiviipaleista. Kun on kiire, kannatta oikaista. Tämän nopean lohilaatikon maku on erityisen herkullinen.

1. Laita ensin puolet peruna-sipulisekoituksesta uunivuokaan. Levitä pinnalle kylmäsavulohiviipaleet ja kaada päälle loput perunaseoksesta. Kaada kerma kulhoon. Sekoita kerman joukkoon suola, mustapippuri ja tilli.

2. Kaada kermaseos vuokaan ja paista lohilaatikko 200-asteisessa uunissa. Nopea lohilaatikko on valmista lupauksen mukaisesti jo noin 45 minuutissa.

3. Lohilaatikko vaatii vielä kypsennyksen jälkeen pienen hetken vetäytymisaikaa, sen verran, että ehdit tehdä vaikkapa salaatin.

Saatat pitää myös perinteisestä silakkalaatikosta, värikäästä lohi-juureskiusauksesta tai nopeasti ja helposti valmistuvasta lohi-perunapannusta.

Katso myös Kotiliesi.fi:stä janssoninkiusaus.

X