Reseptit

Nopeat mansikka-raparperipiiraat

Mansikat ja raparperi on klassinen ja ihanan kesäinen yhdistelmä. Rennosti pienten avopiirakoiden eli galetten muotoon leivotut kesäherkut on nopea tehdä valmiista lehtitaikinalevystä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Mansikka ja raparperi ovat klassinen yhdistelmä. Nämä ihanat piiraat ovat helpot ja nopeat tehdä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nopeat mansikka-raparperipiiraat:

  • 5 levyä pakastevoi- tai lehtitaikinaa
  • 0,5 l mansikoita
  • 0,5 l raparperia viipaleina
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ripaus kardemummaa
  • 1 kananmuna voiteluun

Tarjoiluun

  • tomusokeria ja vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Nosta taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle.

2. Puhdista mansikat ja viipaloi ne. Sekoita kulhossa mansikoiden ja raparperiviipaleiden joukkoon sokeri, perunajauhot ja kardemumma.

3. Leikkaa levyt kahtia ja kauli paloja hieman suuremmiksi. Pistele pohjat haarukalla. Lusikoi keskelle mansikkaraparperiseosta ja kääntele reunat hieman täytteen päälle ylöspäin. Voitele reunat kevyesti vispatulla kananmunalla.

4. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä hieman ja koristele tomusokerilla. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Lisää jälkiruokia mansikasta ja raparperista:

963419-raparperi_mansikkajalkiruoka.jpg

Raparperi-mansikkajälkiruoka muistuttaa mummolasta

738628-Raparperipaistos.jpg

Pähkinäinen raparperipaistos

915996-raparperivaahto_2048x1543.jpg

Raparperivaahto ja mansikkakastike

Kotiliesi.fi: Mansikkajälkiruoka

X