Pähkinäinen vaalea limppu
Pähkinäinen vaalea limppu maistuu pateiden ja juustojen kanssa. Pähkinöiden lisäksi tähän leipään makua tuovat pomeranssinkuori ja anis.
Ainekset
Pähkinäinen vaalea limppu
- 5 dl piimää
- 50 g hiivaa
- 1 dl siirappia
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- 2 tl hienonnettua anista tai fenkolia
- 2 tl suolaa
- 4 dl ruisjauhoja
- 6 –7 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
Voiteluun:
- kananmunaa tai siirappivettä
Valmistusohje
Pähkinäinen vaalea limppu leivotaan näin:
Tällä helpolla reseptillä leivot 2–3 pähkinäistä limppua.
1. Kiehauta siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä haaleaksi.
2. Liuota hiiva haaleaan piimään. Lisää siirappi-mausteliemi.
3. Alusta jauhot taikinaan ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.
4. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Lisää samalla taikinaan rusinat ja pähkinät. Leivo taikinasta 2–3 pitkänomaista tai pyöreää limppua. Kohota liinan alla.
5. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
6. Voitele limput joko kohottamisen jälkeen munalla tai paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä, (1 dl vettä + 2 tl siirappia). Pistele leipiin repeytymisen estämiseksi sukkapuikolla tai haarukalla reikiä.
7. Paista leipiä uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Peitä leivät leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
8.Tarjoa pähkinäinen vaalea limppu esimerkiksi juustojen tai pateen kanssa vaikkapa pikkujouluissa.
Kannattaa tutustua myös Teresa Välimäen helppoon saaristolaisleivän reseptiin. Se on sivustomme hittejä!
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenalimppu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous