Reseptit

Pähkinäiset porkkanapihvit ja tuoretomaattisalsa

17.6.2013 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Pähkinät tuovat porkkanapihveihin makua ja purutuntumaa. Pähkinäiset porkkanapihvit tarjoillaan tuoretomaattisalsan kanssa.

Ainekset

Pähkinäiset porkkanapihvit:

300 g porkkanaa
1 tlk esikeitettyjä kikherneitä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
4 rkl hasselpähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä
1 1/2 tl juustokuminaa
2 rkl kauraleseitä
1 kananmuna
ripaus suolaa

Paistamiseen:

öljyä

Tomaattisalsa:

4 tomaattia
2-3 rkl hienonnettua minttua
2 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa hasselpähkinät tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi.

2. Kuumenna öljy ja juustokumina pannulla. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Sekoita joukkoon pähkinämurska ja puolet porkkanaraasteesta. Anna seoksen jäähtyä hetki. Nosta seos kikherneiden kanssa monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon kauraleseet ja kanamuna sekä suola. Aja leikkuuterällä hienoksi. Poista terä ja sekoita lusikalla joukkoon loput porkkanaraasteesta.

3. Paista öljytyllä ohukaispannulla miedolla lämmöllä paksuhkoja pihvejä. Hienonna tomaatit ja sekoita hienonnetun mintun, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa. Tarjoa lämpimät pihvit tuoretomaattisalsan kanssa.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme