
Parsa-fenkolisalaattia ja kylmäsavulohta
Parsa kuuluu kevään kuplivaan juhlaan, onhan se yksi kevään odotetuimpia herkkuja.
Ainekset
- 1 nippu tankoparsaa
- 1 iso tai 2 pientä fenkolia
- 1 iso kerä rapeaa salaattia
Kastike
- 1 appelsiini (hedelmäliha ja mehu)
- 3 rkl oliiviöljyä
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- ripaus sokeria
- ripaus cayennepippuria
Lisäksi
- 300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
Valmistusohje
1. Huuhtele parsat ja leikkaa niiden tyvestä puiseva noin 2 senttimetrin pala pois. Paloittele parsat haarukkapaloiksi ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia.
2. Pese fenkoli ja leikkaa se erittäin ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti ja huuhtele sekä kuivaa tarvittaessa. Leikkaa appelsiinista hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi ja leikkaa lohkot kuutioiksi.
3. Purista appelsiinin roippeista mehu talteen. Sekoita appelsiinimehuun loput kastikkeen ainekset ja lisää lopuksi appelsiinikuutiot. Kääntele kastike parsapalojen ja fenkolien joukkoon.
4. Levitä salaatti lautasille tai vadille ja lisää päälle parsat ja fenkolit kastikkeineen. Asettele pinnalle kylmäsavulohiviipaleet ja tarjoile.
Lohi aateloi alkuruoat:
Mansikka-kylmäsavulohisalaatti
Kotiliesi.fi: Lohikääröt
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous