Reseptit

Parsa-fenkolisalaattia ja kylmäsavulohta

Parsa kuuluu kevään kuplivaan juhlaan, onhan se yksi kevään odotetuimpia herkkuja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu tankoparsaa
  • 1 iso tai 2 pientä fenkolia
  • 1 iso kerä rapeaa salaattia

Kastike

  • 1 appelsiini (hedelmäliha ja mehu)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • ripaus cayennepippuria

Lisäksi

  • 300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Huuhtele parsat ja leikkaa niiden tyvestä puiseva noin 2 senttimetrin pala pois. Paloittele parsat haarukkapaloiksi ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia.

2. Pese fenkoli ja leikkaa se erittäin ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti ja huuhtele sekä kuivaa tarvittaessa. Leikkaa appelsiinista hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi ja leikkaa lohkot kuutioiksi.

3. Purista appelsiinin roippeista mehu talteen. Sekoita appelsiinimehuun loput kastikkeen ainekset ja lisää lopuksi appelsiinikuutiot. Kääntele kastike parsapalojen ja fenkolien joukkoon.

4. Levitä salaatti lautasille tai vadille ja lisää päälle parsat ja fenkolit kastikkeineen. Asettele pinnalle kylmäsavulohiviipaleet ja tarjoile.

Lohi aateloi alkuruoat:

920052-savulohisalaatti.jpg

Mansikka-kylmäsavulohisalaatti

985791-kylmäsavulohirullat,590.jpg

Kylmäsavulohi-kurkkurullat

983052-fenkolisalaatti.jpg

Fenkolisalaatti savulohella

Kotiliesi.fi: Lohikääröt

X