Reseptit

Parsa-korvasienipiiras

Parsa-korvasienipiiras valmistetaan tuoreesta parsasta ja korvasienistä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täyte

  • 500 g vihreää parsaa
  • vettä, mineraalisuolaa
  • 2.5 dl kahteen kertaan keitettyjä korvasieniä
  • 2-3 kevätsipulia
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)
  • 1 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 2 dl juustoraastetta (rasvaa enintään 17 %)
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 tl rouhittua viherpippuria

Taikina

  • 1 pkt pakastettua ruisperunataikinaa

Valmistusohje

 

Kuori parsat ohuelti parsankuorijalla tai perunankuorimaveitsellä. Leikkaa terävällä veitsellä niiden tyvipäästä pieni pala pois. Kiehauta mineraalisuolalla maustettu vesi laakeassa kattilassa. Vettä tulee olla sen verran, että se peittää parsat kokonaan. Lisää parsat ja keitä niitä noin viisi minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla kattilasta pyyhkeen päälle valumaan. Käytä parsat kokonaisina tai leikkaa ne paloiksi.

Hienonna korvasienet ja kevätsipulit.

Sekoita keskenään ruokakerma, maito, munat ja juustoraaste. Mausta seos mineraalisuolalla ja viherpippurilla. Sekoita joukkoon korvasienet ja kevätsipulit.

Kauli sulanut taikina ja levitä se voidellun piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Kaada täyte päälle ja asettele parsat kauniisti muun täytteen joukkoon.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

X