Reseptit

Parsakaalibroilerisalaatti

Parsakaali-broilerisalaatti saa makua paprikasta ja mukavaa purutuntumaa ja ruokaisuutta paahdetuista siemenistä

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsakaali-broilerisalaatti

  • 700 g parsakaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 0.5 tl savustettua paprikajauhetta
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa (tai 1 tl kuivattua)
  • 1 punainen paprika ohuina suikaleina
  • 3 rkl paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 400 g broilerin rintafileetä (350 -400 g)
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Parsakaali-broilerisalaatti saa lisämakua paprikasta ja paahdetuista pinjansiemenistä.

1. Paloittele parsakaali nupuiksi, paloittele myös varsiosat. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä noin kolme minuuttia. Valuta lävikössä.

2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, balsamietikka, soija ja mausteet. Kääntele joukkoon valutettu parsakaali ja paprikasuikaleet. Anna maustua.

3. Sipaise broilerin rintafileiden pintaan öljy ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Paista fileet kypsiksi paistinpannulla tai uunissa. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

4. Kääntele broileriviipaleet salaatin joukkoon.

5. Viimeistele parsakaali-boilerisalaatti paahdetuilla siemenillä.

Katso myös: Broilerinfileet uunissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerisalaatti keitetystä broilerista

X