Parsakaalipesto_ja_spagetti
Reseptit

Parsakaalipestoa ja spagettia

Parsakaalista, basilikasta ja manteleista pyöräytetty pesto sisältää reippaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Nauti pesto tumman pastan kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso parsakaali
  • 50 g ruskeita manteleita
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1/2–1 ruukku basilikaa
  • 1/2–1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 3/4 tl suolaa
  • reilusti mustapippuria
  • 300 g täysjyväpastaa

Lisäksi

  • (parmesaaniraastetta)

Valmistusohje

440 kcal/annos (ilman juustoraastetta)

1. Paloittele parsakaali varsineen ja lehtineen monitoimikoneeseen. Lisää mantelit, valkosipuli ja basilikan lehdet. Anna koneen käydä, kunnes ainekset ovat hienontuneet.

2. Lisää sitruunamehu ja öljy, pyöräytä tahnaksi. Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ohenna pesto tilkalla pastan keitinlientä ja kääntele kuuman spagetin joukkoon. Tarjoile sellaisenaan tai laita annoksen päälle halutessasi parmesaaniraastetta.

Kokeile myös näitä sesongin antimista tehtyjä ruokia:

801220-kasvispasta.jpg

Sadonkorjuupasta

827744-kukkakaalitofupata.jpg

Kukkakaalitofupata ja kuminalla maustettua riisiä

961054-parsakaalifrittata.jpg

Parsakaalifrittata

Kotiliesi.fi: Kurpitsaohratto ja paahdettu parsakaali

X