8.5.2012

Pekaanipähkinäpiirakka

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
2 rkl Kylmää vettä

Täyte

100 g voita
2 dl sokeria
1 dl siirappia
5 dl pekaanipähkinöitä
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Valmista taikina nyppimällä jauhot, sokeri ja vaniljasokeri voihin. Lisää vesi ja vaivaa taikina nopeasti sekaisin. Painele tai kauli taikina joko neljän pikkuvuoan (10 cm) tai yhden ison piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja(t) hetkeksi pakastimeen.

2. Pistele piirakkapohjat haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja siirappi. Hauduta täytettä hiljalleen hetki. Ota kattila pois levyltä, lisää pähkinät ja vaniljasokeri.

4. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista edelleen noin 15 minuuttia.