Reseptit

Pikkelöidyt kasvikset

Raikkaan napakat pikkelöidyt satokauden juurekset ovat ihanan raikas alkupala aterialle tai lisuke liha-, kana- tai kalaruoalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pikkelöidyt kasvikset:

  • 1 kg porkkanaa, sipulia, kukkakaalia, retiisiä
  • 1 punainen chilipalko

Liemi:

  • 3 dl vettä
  • 2 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 rkl katajanmarjoja

Valmistusohje

Pikkelöidyt kasvikset tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuori kasvikset tarvittaessa. Paloittele ne haarukkapaloiksi. Hienonna chili.

2. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja katajanmarjat. Kiehauta ja sekoita niin, että sokeri sulaa.

3. Laita paloitellut kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada päälle liemi. Sulje purkki ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

4. Tarjoile pikkelöidyt kasvikset alkupalana. Kokoa  esimerkiksi lautaselle tai kulhoon baby-pinaatin lehtiä ja asettele kasviksia pinaattisalaatin päälle tai tarjoa kasvikset pääruoan lisukkeena.

Saatat pitää myös kokonaisina tai puolikkaina pikkelöidyistä punasipuleista, pikkelöidyistä porkkanoista tai pikkelöidyistä suppilovahveroista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin pikkelöidään avomaankurkut

X