nyhtispihvit ja pikkelöidyt porkkanat
Reseptit

Mausteiset nyhtispihvit ja pikkelöidyt porkkanat

Nyhtökaurasta valmistuvat niin pihvit kuin pyörykätkin. Taikinaa voi maustaa reippaasti.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pihvit

  • 1 pkt nyhtökauraa
  • 1 prk kevytkermaviiliä
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli kuullotettuna
  • 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
  • 1/2 tl currya
  • 1/2 tl maustepippuria
  • suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • tilkka rypsi- tai oliiviöljyä

Pikkelöity porkkana

  • 3 porkkanaa suikaleina
  • 2 dl viinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Valmista ensin porkkanat. Kuumenna kattilassa muut aineet paitsi porkkanasuikaleet niin, että sokeri ja suola sulavat. Lisää porkkanat ja jäähdytä.

2. Hienonna nyhtökaura veitsellä.

3. Sekoita kulhossa nyhtiksen joukkoon muut pihvien ainekset. Anna turvota 15-20 min.

4. Muotoile taikinasta pihvejä öljytylle paistinpannulle. Paista pihveihin monemmin puolin kaunis väri.

Lisää herkkuja nyhtökaurasta:

nyhtökaura-kasvissalaatti

Nyhtökaura-kasvissalaatti

nyhtökaura-kasvisbolognaise

Nyhtökaura-kasvisbolognaise

Nyhtokaurapyttipannu

Nyhtökaurapyttipannu

Kotiliesi.fi: Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

X