Reseptit

Pistaasi-vadelmakääretorttu

7.3.2017 Teksti: sUVI RÜSTER Kuvat: Pekka Holmström

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos
Tämä kääretorttu on saanut inspiraationsa kahvipöydän klassikosta, britakakusta. Marenki tuo kääretorttuun rapeutta, mantelijauhe gluteenittomaan pohjaan mehevyyttä.

Ainekset

Pohja

150 g huoneenlömpöistä voita
1 dl lämmintä maitoa tai kermaa
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Marenki

4 valkuaista
2 dl sokeria
1/2 dl rouhittua pistaasipähkinää

Täyte

2 dl vaniljakreemijauhetta
2 1/2 dl täysmaitoa
2 dl vadelmia
2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Paloittele voi kulhoon. Jos voita ei ole nos­tettu huoneenlämpöön ajoissa, vedä voista juustohöylällä lastuja, niin voi pehmenee kul­hossa nopeasti. Lämmitä maito kädenlämpöi­seksi mikrossa tai kattilassa.

2. Mittaa voin joukkoon sokeri. Vatkaa vaa­leaksi vaahdoksi. Erottele kananmunista kel­tuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksi­ tellen voi­sokerivaahdon joukkoon. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita jauhoseos voivaahdon joukkoon vuorotelllen maidon kanssa. Jos maito on kylmää, taikina saattaa juoksettua ja kokkaroitua. Sekoita taikinan joukkoon tällöin pari ruokalusikallista perunajauhoja. Le­vitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vatkaa tällä välin valkuaiset ja sokeri valkoiseksi kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki rennosti pohjan päälle. Ripottele pinnalle rouhittua pistaasipähkinää. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes marenki on kuivahtanut pinnalta ja hieman ruskistunut ”huippukohdista”. Anna jäähtyä. Kumoa levy leivinpaperin päälle niin, että marenki jää alapuolelle. Poista paistamisessa käytetty leivinpaperi.

4. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito kul­hossa. Sekoita vadelmien joukkoon sokeri. Le­vitä vaniljakreemi pohjan päälle. Ripottele päälle vadelmia. Kääräise rullalle. Leikkaa viipaleiksi.

Suussa sulavat marenkiherkut teet myös näillä ohjeilla:

marenkinen mokkakääretorttu

Marenkinen mokkakääretorttu

marjamarenkirulla

Marja-marenkirulla

Brita-leivokset

Britaleivokset

Kotiliesi.fi: Pähkinäinen marenkitorttu

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme