Pistaasi-vadelmakääretorttu
Tämä kääretorttu on saanut inspiraationsa kahvipöydän klassikosta, britakakusta. Marenki tuo kääretorttuun rapeutta, mantelijauhe gluteenittomaan pohjaan mehevyyttä.
Ainekset
Pohja
- 150 g huoneenlömpöistä voita
- 1 dl lämmintä maitoa tai kermaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 4 keltuaista
- 2 dl mantelijauhetta
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Marenki
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1/2 dl rouhittua pistaasipähkinää
Täyte
- 2 dl vaniljakreemijauhetta
- 2 1/2 dl täysmaitoa
- 2 dl vadelmia
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Paloittele voi kulhoon. Jos voita ei ole nostettu huoneenlämpöön ajoissa, vedä voista juustohöylällä lastuja, niin voi pehmenee kulhossa nopeasti. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa tai kattilassa.
2. Mittaa voin joukkoon sokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksi tellen voisokerivaahdon joukkoon. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita jauhoseos voivaahdon joukkoon vuorotelllen maidon kanssa. Jos maito on kylmää, taikina saattaa juoksettua ja kokkaroitua. Sekoita taikinan joukkoon tällöin pari ruokalusikallista perunajauhoja. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vatkaa tällä välin valkuaiset ja sokeri valkoiseksi kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki rennosti pohjan päälle. Ripottele pinnalle rouhittua pistaasipähkinää. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes marenki on kuivahtanut pinnalta ja hieman ruskistunut ”huippukohdista”. Anna jäähtyä. Kumoa levy leivinpaperin päälle niin, että marenki jää alapuolelle. Poista paistamisessa käytetty leivinpaperi.
4. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito kulhossa. Sekoita vadelmien joukkoon sokeri. Levitä vaniljakreemi pohjan päälle. Ripottele päälle vadelmia. Kääräise rullalle. Leikkaa viipaleiksi.
Suussa sulavat marenkiherkut teet myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous