Punajuurihilloke
Punajuurihilloke maistuu erilaisten liharuokien kanssa. Herkullinen hilloke voidaan tarjota kylmänä tai lämpimänä.
Ainekset
- 300 g raakoja punajuuria raasteena
- 1 silputtu punasipuli
- 1 dl viinietikkaa
- 1 dl punaviiniä
- 1 dl hillosokeria
- suolaa
Valmistusohje
Punajuurihilloke valmistuu näin helposti:
1. Raasta kuoritut punajuuret karkealla terällä. Laita raaste kattilaan silputun punasipulin kanssa. Lisää punaviini ja viinietikka. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.
2. Lisää hillosokeri ja suola. Lisää myös tarvittaessa nestettä. Hauduta edelleen 15 minuuttia. Tarjoa punajuurihilloke kylmänä tai lämpimänä esimerkiksi paahto-tai lampaanpaistin kanssa.
Kokeile myös punasipulimarmeladia, pikkelöityjä punasipuleita tai punajuuri-punaviinihilloketta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous