Reseptit

Punajuurihilloke

Punajuurihilloke maistuu erilaisten liharuokien kanssa. Herkullinen hilloke voidaan tarjota kylmänä tai lämpimänä.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g raakoja punajuuria raasteena
  • 1 silputtu punasipuli
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 dl hillosokeria
  • suolaa

Valmistusohje

Punajuurihilloke valmistuu näin helposti:

1. Raasta kuoritut punajuuret karkealla terällä. Laita raaste kattilaan silputun punasipulin kanssa. Lisää punaviini ja viinietikka. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.

2. Lisää hillosokeri ja suola. Lisää myös tarvittaessa nestettä. Hauduta edelleen 15 minuuttia. Tarjoa punajuurihilloke kylmänä tai lämpimänä esimerkiksi paahto-tai lampaanpaistin kanssa.

Kokeile myös punasipulimarmeladia, pikkelöityjä punasipuleita tai punajuuri-punaviinihilloketta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta

X