Reseptit

Puolukkalimppu

Joulun suloisin limppu mehevöitetään puolukkasurvoksella. Puolukkalimppu säilyy hyvin ja maistuu sekä juuston, pateen että kalaherkkujen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkalimppu

  • 5 dl piimää
  • 25 g hiivaa
  • 3 tl suolaa
  • 1 rkl leipä- tai piparkakkumaustetta
  • 1 1/2 dl siirappia
  • 2 dl puolukkasurvosta
  • 1 dl sulatettua margariinia tai öljyä
  • 1 1/2 dl kaljamaltaita
  • 7 dl hiivaleipäjauhoja
  • noin 7 dl ruisjauhoja

Voiteluun

  • siirappivettä

Valmistusohje

Puolukkalimppu leivotaan näin helposti:

Puolukkalimppu sopii joulupöytään. Tällä ohjeella leivot kaksi leipää, toisen itselle ja toisen lahjaksi ystävälle.

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää piima-hiivaseokseen muut ainekset. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin tunnin ajan.

2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja jaa kahteen palaan. Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna niiden kohota puolisen tuntia. Pistele leivät haarukalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti ja 15 minuuttia. Voitele leipiä paistamisen loppupuolella siirappivedellä.

3. Nauti puolukkainen limppu juustojen, pateen tai kalapöydän herkkujen kanssa vaikkapa jouluaterialla.

Kannattaa tutustua myös Teresa Välimäen helppoon saaristolaisleivän reseptiin. Se on sivustomme hittejä!

Katso myös Kotiliesi.fi:  Omenalimppu

X