Puolukkalimppu
Joulun suloisin limppu mehevöitetään puolukkasurvoksella. Puolukkalimppu säilyy hyvin ja maistuu sekä juuston, pateen että kalaherkkujen kanssa.
Ainekset
Puolukkalimppu
- 5 dl piimää
- 25 g hiivaa
- 3 tl suolaa
- 1 rkl leipä- tai piparkakkumaustetta
- 1 1/2 dl siirappia
- 2 dl puolukkasurvosta
- 1 dl sulatettua margariinia tai öljyä
- 1 1/2 dl kaljamaltaita
- 7 dl hiivaleipäjauhoja
- noin 7 dl ruisjauhoja
Voiteluun
- siirappivettä
Valmistusohje
Puolukkalimppu leivotaan näin helposti:
Puolukkalimppu sopii joulupöytään. Tällä ohjeella leivot kaksi leipää, toisen itselle ja toisen lahjaksi ystävälle.
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää piima-hiivaseokseen muut ainekset. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin tunnin ajan.
2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja jaa kahteen palaan. Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna niiden kohota puolisen tuntia. Pistele leivät haarukalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti ja 15 minuuttia. Voitele leipiä paistamisen loppupuolella siirappivedellä.
3. Nauti puolukkainen limppu juustojen, pateen tai kalapöydän herkkujen kanssa vaikkapa jouluaterialla.
Kannattaa tutustua myös Teresa Välimäen helppoon saaristolaisleivän reseptiin. Se on sivustomme hittejä!
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenalimppu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous