1.7.2012

Puolukkalimppu

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Joulun suloisin limppu mehevöitetään puolukkasurvoksella.

Ainekset

5 dl piimää
25 g hiivaa
3 tl suolaa
1 rkl leipä- tai piparkakkumaustetta
1.5 dl siirappia
2 dl puolukkasurvosta
1 dl sulatettua margariinia tai öljyä
1.5 dl kaljamaltaita
7 dl hiivaleipäjauhoja
noin 7 dl ruisjauhoja

Voiteluun

siirappivettä

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut ainekset. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla noin tunnin ajan.

2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja jaa kahteen palaan. Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna niiden kohota puolisen tuntia. Pistele leivät haarukalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti ja 15 minuuttia. Voitele leipiä paistamisen loppupuolella siirappivedellä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi