Reseptit

Raikas sillisalaatti

Raikas sillisalaatti tehdään ihanasta yhdistelmästä silliä, perunaa, kanamunaa, punasipulia, omenaa ja suolakurkkua. Ranskankermakastike viimeistelee tämän sillisalaatin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raikas sillisalaatti

  • 1 purkki (250 g) matjessillipaloja tai 2 matjessillifileetä
  • 1 kpl pieni punasipuli
  • 2 kpl kovaksi keitettyä munaa
  • 2 kpl keitettyä pientä perunaa
  • 1 kpl kirpeä omena
  • 1 kpl suolakurkku
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 korkillinen väkiviinaetikkaa
  • 1 ripaus sokeria ja suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 3 rkl tillisilppua

Valmistusohje

Raikas sillisalaatti tehdään näin:

1. Valuta silli liemestään ja paloittele sillipalat kolmeen osaan. Keitä perunat ja kananmunat. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna munat haarukalla. Kuutioi perunat, omena ja suolakurkku.

2. Sekoita etikka ranskankermaan ja vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Mausta kermaseos suolalla, pippurilla, sinapilla ja tillisilpulla.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna sillisalaatin maustua kylmässä hetki ennen tarjoamista.

4. Tarjoa raikas sillisalaatti esimerkiksi joulun kalapöydän herkkuna.

Saatat pitää myös rosolli-ohjeestamme, vihreästä rosollista tai vaaleasta feta-rosollisalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Saaristolaispöydän parhaat kalaherkut

X