Raikas sillisalaatti
Reseptit

Raikas sillisalaatti

Raikas sillisalaatti tehdään ihanasta yhdistelmästä silliä, perunaa, kanamunaa, punasipulia, omenaa ja suolakurkkua. Ranskankermakastike viimeistelee tämän sillisalaatin.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raikas sillisalaatti

  • 1 purkki (250 g) matjessillipaloja tai 2 matjessillifileetä
  • 1 kpl pieni punasipuli
  • 2 kpl kovaksi keitettyä munaa
  • 2 kpl keitettyä pientä perunaa
  • 1 kpl kirpeä omena
  • 1 kpl suolakurkku
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 korkillinen väkiviinaetikkaa
  • 1 ripaus sokeria ja suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 3 rkl tillisilppua

Valmistusohje

Raikas sillisalaatti tehdään näin:

1. Valuta silli liemestään ja paloittele sillipalat kolmeen osaan. Silppua sipuli. Hienonna munat haarukalla. Kuutioi perunat, omena ja suolakurkku.

2. Sekoita etikka ranskankermaan ja vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja tillisilpulla.

3. Sekoita ainekset keskenään ja anna sillisalaatin maustua kylmässä hetki ennen tarjoamista.

4. Tarjoa raikas sillisalaatti esimerkiksi joulun kalapöydän herkkuna.

Katso myös Kotiliesi.fi: Saaristolaispöydän parhaat kalaherkut

X