Raikas sillisalaatti
Raikas sillisalaatti tehdään ihanasta yhdistelmästä silliä, perunaa, kanamunaa, punasipulia, omenaa ja suolakurkkua. Ranskankermakastike viimeistelee tämän sillisalaatin.
Ainekset
Raikas sillisalaatti
- 1 purkki (250 g) matjessillipaloja tai 2 matjessillifileetä
- 1 kpl pieni punasipuli
- 2 kpl kovaksi keitettyä munaa
- 2 kpl keitettyä pientä perunaa
- 1 kpl kirpeä omena
- 1 kpl suolakurkku
- 2 dl ranskankermaa
- 1 korkillinen väkiviinaetikkaa
- 1 ripaus sokeria ja suolaa
- 1 tl sinappia
- 3 rkl tillisilppua
Valmistusohje
Raikas sillisalaatti tehdään näin:
1. Valuta silli liemestään ja paloittele sillipalat kolmeen osaan. Keitä perunat ja kananmunat. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna munat haarukalla. Kuutioi perunat, omena ja suolakurkku.
2. Sekoita etikka ranskankermaan ja vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Mausta kermaseos suolalla, pippurilla, sinapilla ja tillisilpulla.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna sillisalaatin maustua kylmässä hetki ennen tarjoamista.
4. Tarjoa raikas sillisalaatti esimerkiksi joulun kalapöydän herkkuna.
Saatat pitää myös rosolli-ohjeestamme, vihreästä rosollista tai vaaleasta feta-rosollisalaatista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Saaristolaispöydän parhaat kalaherkut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous