Reseptit

Ranskalainen luumujälkiruoka – clafoutis

15.8.2013 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Clafoutis on perinteinen jälkiruoka ranskalaisessa keittiössä. Tässä reseptissä kirsikat on kuitenkin korvattu luumuilla, joka tekee herkusta erittäin täyteläisen.

Ainekset

6-8 kypsää luumua koosta riippuen
2 rkl voita
3 rkl ruokosokeria

Taikina:

3 munaa
2 dl kuohukermaa
0.5 dl maitoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Vanha ranskalainen jälkiruoka clafoutis tehdään yleensä kirsikoista, mutta tähän täyteläiseen versioon on käytetty luumuja.

Pese ja halkaise luumut ja poista kivet. Voitele uunivuoka ja nosta halkaistut luumut leikkauspinnat ylöspäin vuokaan. Ripottele pinnalle sokeria. Vatkaa
taikinan ainekset yleiskoneella tai sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan sakeaksi vaahdoksi.

Valuta taikina luumujen väliin. Hyydytä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasossa 35–40 minuuttia.

Koristele pinta tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.