Reseptit

Ranskalainen luumujälkiruoka - clafoutis

Clafoutis on perinteinen jälkiruoka ranskalaisessa keittiössä. Tässä reseptissä kirsikat on kuitenkin korvattu luumuilla, joka tekee herkusta erittäin täyteläisen.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luumu-clafoutis

  • 6-8 kypsää luumua koosta riippuen
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl ruokosokeria

Taikina:

  • 3 munaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0.5 dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Luumu-clafoutis tehdään näin:

Luumu-clafoutis valmistuu helposti. Vanha ranskalainen jälkiruoka clafoutis tehdään yleensä kirsikoista, mutta tähän täyteläiseen versioon on käytetty luumuja.

1. Pese ja halkaise luumut ja poista kivet. Voitele uunivuoka ja nosta halkaistut luumut leikkauspinnat ylöspäin vuokaan. Ripottele pinnalle sokeria. Vatkaa taikinan ainekset yleiskoneella tai sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan sakeaksi vaahdoksi.

2. Valuta taikina luumujen väliin. Hyydytä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasossa 35–40 minuuttia.

3. Koristele luumupannarin pinta tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Kaipaatko lisää hedelmäisten pannukakkujen ohjeita? Kokeile vadelma-clafoutista, päärynäpannukakkua, omenapannukakkua tai mansikkapannaria.

Katso myös Kotiliesi.fi: Paista pannari, letut ja vohvelit kookoksen kera – katso herkulliset ohjeet

X