Ranskalainen luumujälkiruoka - clafoutis
Clafoutis on perinteinen jälkiruoka ranskalaisessa keittiössä. Tässä reseptissä kirsikat on kuitenkin korvattu luumuilla, joka tekee herkusta erittäin täyteläisen.
Ainekset
Luumu-clafoutis
- 6-8 kypsää luumua koosta riippuen
- 2 rkl voita
- 3 rkl ruokosokeria
Taikina:
- 3 munaa
- 2 dl kuohukermaa
- 0.5 dl maitoa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 1 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Luumu-clafoutis tehdään näin:
Luumu-clafoutis valmistuu helposti. Vanha ranskalainen jälkiruoka clafoutis tehdään yleensä kirsikoista, mutta tähän täyteläiseen versioon on käytetty luumuja.
1. Pese ja halkaise luumut ja poista kivet. Voitele uunivuoka ja nosta halkaistut luumut leikkauspinnat ylöspäin vuokaan. Ripottele pinnalle sokeria. Vatkaa taikinan ainekset yleiskoneella tai sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan sakeaksi vaahdoksi.
2. Valuta taikina luumujen väliin. Hyydytä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasossa 35–40 minuuttia.
3. Koristele luumupannarin pinta tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Kaipaatko lisää hedelmäisten pannukakkujen ohjeita? Kokeile vadelma-clafoutista, päärynäpannukakkua, omenapannukakkua tai mansikkapannaria.
Katso myös Kotiliesi.fi: Paista pannari, letut ja vohvelit kookoksen kera – katso herkulliset ohjeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous