vadelmapannukakku eli ranskalainen pannukakku, clafoutis
Reseptit

Vadelmapannukakku (Clafoutis)

Clafoutis on ranskalainen herkku, joka perinteisesti valmistetaan kirsikoista. Tässä reseptissä tähän hienostuneeseen pannukakkuun käytetään vadelmia.
Teksti: Leena Valta Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 4 munaa
  • 3/4 dl ruokosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl makeaa viiniä tai likööriä
  • 1 dl kermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 l vadelmia

Koristelu:

  • 1 rkl ruokotomusokeria

Lisäksi:

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohje

Vadelmapannukakku eli ranskalainen pannukakku, clafoutis tehdään näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, jogurtti, viini ja kerma puuhaarukalla käännellen ja lisää lopuksi jauhot. Mausta taikina ripauksella suolaa.
  2. Pane marjat 12 matalaan, uuninkestävään annosvuokaan tai yhteen isoon vuokaan. Kaada päälle taikina ja kypsennä 200- asteisessa uunissa, kunnes paistosten pinta on kevyesti ruskistunut ja taikina keskeltä kypsää.
  3. Anna paistosten jäähtyä haaleaksi, tupsauta pinnalle tomusokeria ja tarjoile vadelmapannukakku vaniljavaahdon kanssa.

Vinkki: Voit käyttää clafoutis pannukakkuun vadelmien sijaan myös kirsikoita, luumuja tai omenakuutioita.

Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuistaricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X