Reseptit

Vadelmapannukakku (Clafoutis)

30.4.2013 Teksti: Leena Valta Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Clafoutis on ranskalainen herkku, joka perinteisesti valmistetaan kirsikoista. Tässä reseptissä tähän hienostuneeseen pannukakkuun käytetään vadelmia.

Ainekset

Taikina:

4 munaa
3/4 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
3 rkl makeaa viiniä tai likööriä
1 dl kermaa
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 l vadelmia

Koristelu:

1 rkl ruokotomusokeria

Lisäksi:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohje

 

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, jogurtti, viini ja kerma puuhaarukalla käännellen ja lisää lopuksi jauhot. Mausta taikina ripauksella suolaa.
  2. Pane marjat 12 matalaan, uuninkestävään annosvuokaan tai yhteen isoon vuokaan. Kaada päälle taikina ja kypsennä 200- asteisessa uunissa, kunnes paistosten pinta on kevyesti ruskistunut ja taikina keskeltä kypsää.
  3. Anna paistosten jäähtyä haaleaksi, tupsauta pinnalle tomusokeria ja tarjoile vaniljavaahdon kanssa.

Vinkki: Voit käyttää clafoutis pannukakkuun vadelmien sijaan myös kirsikoita, luumuja tai omenakuutioita.