Vadelmapannukakku (Clafoutis)
Clafoutis on ranskalainen herkku, joka perinteisesti valmistetaan kirsikoista. Tässä reseptissä tähän hienostuneeseen pannukakkuun käytetään vadelmia.
Ainekset
Taikina:
- 4 munaa
- 3/4 dl ruokosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
- 3 rkl makeaa viiniä tai likööriä
- 1 dl kermaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 1 l vadelmia
Koristelu:
- 1 rkl ruokotomusokeria
Lisäksi:
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
Vadelmapannukakku eli ranskalainen pannukakku, clafoutis tehdään näin:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, jogurtti, viini ja kerma puuhaarukalla käännellen ja lisää lopuksi jauhot. Mausta taikina ripauksella suolaa.
- Pane marjat 12 matalaan, uuninkestävään annosvuokaan tai yhteen isoon vuokaan. Kaada päälle taikina ja kypsennä 200- asteisessa uunissa, kunnes paistosten pinta on kevyesti ruskistunut ja taikina keskeltä kypsää.
- Anna paistosten jäähtyä haaleaksi, tupsauta pinnalle tomusokeria ja tarjoile vadelmapannukakku vaniljavaahdon kanssa.
Vinkki: Voit käyttää clafoutis pannukakkuun vadelmien sijaan myös kirsikoita, luumuja tai omenakuutioita.
Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuista, ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.
Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta
Kommentit
Hei kävisikö tähän pakastemarjat vai tuleeko liika vetistä ?
Kommentit
Hei kävisikö tähän pakastemarjat vai tuleeko liika vetistä ?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous