
Riisiherkku puolukkakastikkeen kera
Riisiherkun voit valmistaa tähteeksi jääneestä joulupuurosta. Kirpeä puolukkakastike raikastaa lempeän herkun.
Ainekset
- 1 dl puuroriisiä
- 6 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- tai 1-2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- raastettua sitruunankuorta tai sitruunamehua
- 2 dl kuohukermaa
Puolukkakastike:
- 3 dl puolukoita
- 1/2 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- loraus puolukka- tai karpalolikööriä
Valmistusohje
1. Mittaa maito paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää riisit ja halkaistu vaniljatanko (jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta kypsään riisiin). Keitä riisit kypsäksi lempeällä lämmöllä välillä sekoitellen. Poista vaniljatanko, lisää sokeri, ripaus suolaa ja anna puuron jäähtyä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele riisipuuroon. Mausta raastetulla sitruunankuorella tai sitruunamehulla. Annostele riisiherkku jälkiruokamaljoihin tai painele se jähmettymään kelmulla vuorattuihin annosmuotteihin.
2. Kuumenna puolukat nopeasti vähässä sokerilla maustetussa vedessä. Painele marjat liemineen siivilän läpi sileäksi soseeksi. Anna jäähtyä ja mausta kastike halutessasi tilkalla likööriä.
Lisää ihania jälkiruokia riisipuurosta:
Kotiliesi.fi: Helppo jouluvanukas
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous