Reseptit 12.12.2016

Riisiherkku puolukkakastikkeen kera

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Riisiherkun voit valmistaa tähteeksi jääneestä joulupuurosta. Kirpeä puolukkakastike raikastaa lempeän herkun.

Ainekset

1 dl puuroriisiä
6 dl maitoa
1 vaniljatanko
tai 1-2 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
raastettua sitruunankuorta tai sitruunamehua
2 dl kuohukermaa

Puolukkakastike:

3 dl puolukoita
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
loraus puolukka- tai karpalolikööriä

Valmistusohje

1. Mittaa maito paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää riisit ja halkaistu vaniljatanko (jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta kypsään riisiin). Keitä riisit kypsäksi lempeällä lämmöllä välillä sekoitellen. Poista vaniljatanko, lisää sokeri, ripaus suolaa ja anna puuron jäähtyä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele riisipuuroon. Mausta raastetulla sitruunankuorella tai sitruunamehulla. Annostele riisiherkku jälkiruokamaljoihin tai painele se jähmettymään kelmulla vuorattuihin annosmuotteihin.

2. Kuumenna puolukat nopeasti vähässä sokerilla maustetussa vedessä. Painele marjat liemineen siivilän läpi sileäksi soseeksi. Anna jäähtyä ja mausta kastike halutessasi tilkalla likööriä.

Lisää ihania jälkiruokia riisipuurosta:

riisipuurosta tehty herkkujälkiruoka

Riisiherkku

802595-riisi-mans.jalkir._Rista.jpg

Riisi-mansikkajälkiruoka

799636-riisi.jpg

Riisi-manteliherkku

Kotiliesi.fi: Helppo jouluvanukas

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi