Reseptit

Seesami-broileripasta

Broileripasta on klassinen urheilijan ruoka, jossa on sopivasti proteiinia ja hiilihydraattia. Tämän annosken juju on seesamiöljyssä, joka antaa ruoalle ihanan aromin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso tai 2 pientä broilerinrintafileetä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 200 g parsakaalia pieninä nuppuina
  • 3 rkl auringonkukansiemeniä paahdettuna
  • 2 rkl paahdettua sipulia

Lisäksi

  • 200 g täysjyväpastaa
  • vettä + suolaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

2. Suikaloi broilerinrintafileet ja laita kulhoon. Kääntele joukkoon seesamiöljy, suola ja mustapippuri.

3. Kuumenna paistinpannu ja paista suikaleisiin väriä. Lisää valkosipuli ja paista broileri lähes kypsäksi. Lisää parsakaalit ja jatka paistamista muutama minuutti. Ripottele joukkoon siemenet ja paahdettu sipuli.

4. Kääntele lopuksi joukkoon pasta ja jaa ruoka lautasille.

Pastasta puhtia päivään:

broileri-pastasalaatti

Broileri-pastasalaatti

lohi-pinaattipasta

Lohi-pinaattipasta

sitruunakalkkunaa ja pasta-papusalaattia

Sitruunakalkkunaa ja pasta-papusalaattia

Kotiliesi.fi: Itämainen kana-pastasalaatti

X