Reseptit

Seesamipikkuleivät

Seesaminsiemenet luovat näihin pikkuleipiin hauskan säväyksen.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla paistinpannulla. Sekoita sokeri pehmeään rasvaan. Lisää keltuainen ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet.

2. Pyörittele taikinasta tanko ja anna taikinan kovettua tunnin ajan jääkaapissa.

3. Leikkaa tanko viipaleiksi, ripottele viipaleille vähän seesaminsiemeniä. Paista pikkuleivät 175-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi.

X