Seesamipikkuleivät
Seesaminsiemenet luovat näihin pikkuleipiin hauskan säväyksen.
Ainekset
- 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 0.5 dl sokeria
- 1 keltuainen
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 dl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla paistinpannulla. Sekoita sokeri pehmeään rasvaan. Lisää keltuainen ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet.
2. Pyörittele taikinasta tanko ja anna taikinan kovettua tunnin ajan jääkaapissa.
3. Leikkaa tanko viipaleiksi, ripottele viipaleille vähän seesaminsiemeniä. Paista pikkuleivät 175-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous