Julkkikset

Hauska tilanne Syke-sarjan koekuvauksissa sai Jaana Pesosen, 58, uskomaan mahdollisuuksiinsa: ”Mietin, että tämä on lottovoitto”

Teatterilavoilta ja useista tv-sarjoista tuttu Jaana Pesonen on näytellyt Syke-sarjassa traumapolin ylilääkäri Marjut Blomia 1. tuotantokaudelta eli vuodesta 2014 alkaen. Tällä hetkellä huippusuositusta sarjasta pyörivät jo 7. tuotantokauden jaksot.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Nelonen Media

Jaana Pesonen näyttelee Syke-sarjassa ja tulevassa Syke-elokuvassa traumapolin ylilääkäri Marjut Blomia.

Teatterilavoilta ja useista tv-sarjoista tuttu Jaana Pesonen on näytellyt Syke-sarjassa traumapolin ylilääkäri Marjut Blomia 1. tuotantokaudelta eli vuodesta 2014 alkaen. Tällä hetkellä huippusuositusta sarjasta pyörivät jo 7. tuotantokauden jaksot.

Näyttelijä Jaana Pesonen päätyi Syke-sarjaan näyttelemään ylilääkäri Marjut Blomia perinteiseen tapaan eli koekuvausten kautta.

– On aina jännittävä tilanne, kun menee tarjoamaan itseään, eikä tiedä yhtään, mitä odotetaan tai toivotaan. Ja sitten vain yrittää parhaansa, Jaana kertoo.

Sykkeen koekuvauksissa kaikki kuitenkin loksahti paikalleen nopeasti. Koekuvauksien mahtava tunnelma sai Jaanan uskomaan mahdollisuuksiinsa tulla valituksi.

– Se oli ihan älyttömän hauska tilanne. Minulle jäi voimakkaasti sellainen olo, että totta kai he ottavat minut.

Eikä Jaanan tunne osoittautunut vääräksi.

– Kun sieltä soitettiin, että he haluaisivat minut rooliin, mietin, että tämä on lottovoitto.

Jaana Pesonen: ”Sarjassa mukana oleminen on ollut opettavaista”

Sykettä ennen Jaana oli näytellyt monissa kaupunginteattereissa ja vapaissa teatteriryhmissä sekä tv-sarjoissa.

– Syke on ensimmäinen fiktiojuttu, jossa olen ollut näin pitkään. Kameratyöskentely on hieman erilaista kuin teatterityöskentely, ja minulla ei siitä ollut niin paljon kokemusta. Sarjassa mukana oleminen on ollut kouluttavaa ja opettavaista.

– Saan olla kiitollinen tällaisesta pestistä. Lisäksi katsojapalaute on ollut ihan älyttömän lämmittävää koko ajan, Jaana suitsuttaa.

Jaana Pesonen
– Nautinnollisinta Marjutin näyttelemisessä on se, että Marjut voi tehdä ihan mitä vain. Hän on niin röyhkeä eikä välitä. On tosi hauskaa ja reipasta tehdä sellaista henkilöä, joka ei jää turhia pygimään. Itse olen ehkä vähän reflektoivampi, Jaana Pesonen sanoo.

Syke-sarjan hahmot nähdään pian myös valkokankaalla, kun kyberhyökkäyksestä sairaalaan kertova Syke-elokuva saapuu elokuvateattereihin vuodenvaihteessa. Jännittävän trillerin kuvaukset on jo saatu purkkiin.

– Fanit tulevat ainakin ilahtumaan. Toivotaan, että sellaisetkin, jotka eivät Syke-sarjaa seuraa, tämän myötä hilautuisivat katsomaan meitä.

Lue myös: Koko kesän töitä paiskinut Riku Nieminen nähdään Syke-elokuvan pääroolissa – paljastaa puhtinsa peruspilarit: ”En jaksaisi, jos nämä kolme asiaa eivät olisi kunnossa”

Kunnioitus hoitohenkilökuntaa kohtaan on noussut koko ajan

Ennen ensimmäisenkään jakson kuvausta Jaana ja muut Syke-näyttelijät pääsivät sairaalaan seuraamaan hoitohenkilökunnan aitoa työskentelyä ja haastattelemaan lääkäreitä.

– Kunnioitukseni hoitohenkilökuntaa kohtaan on kasvanut koko ajan.

Myös korona-aika sai Jaanan pohtimaan hoitohenkilökunnan taitavaa ja sitkeää työtä.

– Se henkinen kantti, mikä hoitohenkilökunnalla on, on koronan myötä varsinkin korostunut. Ei sieltä tule mitään soraääniä ja purnaamisia. Ihmiset tekevät sitä työtä, koska se on niin älyttömän tärkeätä. Kyse on ihmisten terveydestä ja hengistä. On tosi pilkuntarkkaa, mitä voit tehdä ja mitä et missään tapauksessa voi tehdä. Hoitohenkilökunnalla on valtava määrä osaamista, ja vielä se välittäminen ja empatia siihen päälle.

X