Reseptit

Sesongin salaatti syntyy omenoista ja karhunvatukoista

1.10.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 pientä kotimaista omenaa
voita
1 kerä lehtisalaattia
1 dl karhunvatukoita
1 dl punaherukoita

Kastike

1 dl paksua vadelmaviinietikkaa (esim A L´Olivier)
1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Sesongin salaatin voit tarjota pääruoan jälkeen esimerkiksi sinihomejuuston kanssa.

1. Leikkaa omenat kuorineen viipaleiksi. Paista viipaleita hetki voissa. 

2. Revi salaatti kulhoon. Lisää marjat ja omenat. Valuta päälle kastiketta. 

3. Tarjoa esimerkiksi sinihomejuuston kanssa. Rouhi päälle mustapippuria.

Katso myös: 

Kylmäsavuporo-omenasalaatti ja puolukkamajoneesia, Ruoka.fi

Rapea salaatti, Ruoka.fi

Cobbin salaatti, Kotiliesi.fi