Reseptit

Sinisimpukat thaityyliin

Thaimausteet sopivat upeasti simpukoiden merelliseen makuun. Tarjoa lisäksi jasmiiniriisiä. Simpukoiden pinnalle ripoteltu korianteri viimeistelee annoksen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1¼ kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 rkl vihreää thaicurrya
  • 5 limetinlehteä
  • 1 suikaloitu chilinpalko
  • 2 rkl thaikalakastiketta
  • 3 rkl silputtua korianteria
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese simpukat. Sekoita kookosmaitoon muut liemiainekset.

2. Repäise paisto- tai leivinpaperista neljä noin 40 x 40 cm:n kokoista arkkia. Tee arkeista pussit laskostamalla kaksi sivua tiivisti taitoksille. Jaa simpukat pusseihin ja kaada päälle liemi. Sulje pussi. Pane pussit vieri viereen reunalliselle uunipellille.

3. Kypsennä simpukoita 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Nosta paketit lautasille, repäise auki päältä ja poista aukeamattomat simpukat. Ripottele pinnalle lisää korianteria.

Vinkki: Tarjoa sinisimpukoiden lisäksi jasmiiniriisiä.

Lisää simpukkaruokia:

964992-simpukoita_ja_bulguria.jpg

Simpukoita ja bulguria

984826-Marinoidut_simpukat,590.jpg

Marinoidut simpukat

794416-lohilaksa.jpg

Lohi-simpukkalaksa

Kotiliesi.fi: Kalastajan pasta

X