Reseptit

Sinttisardiinit

Voit valmistaa ruoan myös peratuista muikuista tai silakoista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg pikkuruisia särkiä tai ahvenia
  • 400 g säilöttyä tomaattimurskaa
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • 0.5 dl (balsami)viinietikkaa tai sitruunamehua
  • 2 rkl kasviöljyä
  • 2 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • tuoretta tai kuivattua timjamia
  • 1 nippu hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Suomusta ja perkaa kalat ja poista niistä päät. Pienet ahvenet voit myös nylkeä. Huuhdo ja valuta kalat. Lado ne uunivuokaan.

Sekoita keskenään tomaattimurska, (balsami)viinietikka tai sitruunamehu ja kasviöljy. Mausta seos mineraalisuolalla sekä maun mukaan valkopippurilla ja timjamilla. Sekoita hienonnettu tilli joukkoon ja kaada seos kalojen päälle vuokaan.

Kypsennä 125 asteen uuninlämmössä 4-5 tuntia tai kunnes ruodot ovat syötävän pehmeitä.

VIHJE

Voit valmistaa ruoan myös peratuista muikuista tai silakoista. Voit tehdä sardiinit myös purkittamalla. Jaa peratut ja tarvittaessa paloitellut kalat ja kastike puhtaisiin lasitölkkeihin. Jätä pari senttiä tyhjää tilaa ja sulje kierrekannet tiiviisti. Pane tölkit kylmään uuniin ja kytke lämpö 100 asteeseen. Kypsennä noin viisi tuntia, kytke lämpö pois ja jätä tölkit jälkilämpöön, jossa ne saavat jäähtyä hitaasti seuraavaan päivään.

X