
Sisilialainen hedelmä-tuorejuustotäytekakku (cassata)
Cassata alla siciliana on kakku, jota tarjotaan kaikissa sisilialaisissa perhejuhlissa. Ensimmäinen cassata leivottiin vuonna 998 arabialaisen emiirin nimitettyä Palermon Sisilian pääkaupungiksi. Cassata-nimi on johdettu sanonnasta ”kaikki hyvin”.
Ainekset
- 4 munan täytekakkupohja
- 1 1/2 dl laimennettua sitruunamehua
- 250 g ricottaa / muuta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
- 65 g kandeerattuja hedelmäpaloja
- 50 g rouhittua tummaa suklaata
Pinnalle
- 3 dl tomusokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- pistaasipähkinöitä
- (reunalle marsipaania)
Valmistusohje
1. Sekoita ricottaan tai tuorejuustoon tomu- ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohukerma ja sekoita juustoon. Ota noin 1 dl seosta erikseen kakun pinnalle levitettäväksi. Lisää loppuun täytteestä raastettu appelsiininkuori ja -mehu, hedelmäpalat ja suklaarouhe.
2. Jaa kakku kolmeen osaan, kostuta pohjat sitruunavedellä. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Levitä täyte kerrosten väliin. Sivele pinnalle ohut kerros tuorejuustoseosta. Anna vetäytyä jääkaapissa 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
3. Ota kakku vuoasta. Halutessasi voit peittää kakun reunat marsipaanilla. Kauli marsipaanista kahden muovikelmun välissä kakun reunojen levyinen nauha. Painele nauha kiinni kakkuun.
4. Sekoita kuorrutus tomusokerista ja sitruunamehusta, levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä ja esimerkiksi vahvassa sokeriliemessä (1 osa sokeria/1 osa vettä) keitetyillä appelsiinilohkoilla.
5. Jos haluat pursottaa kakun pinnalle koristeita, tee tomusokerista ja vedestä sakea seos, kaada seos muovipussiin, leikkaa yksi kulma auki ja pursota.
Lisää näyttäviä täytekakkuja:
Red Velvet -kakku – tuorejuustolla täytetty marjakakku
Kotiliesi.fi: Mustikkatäytekakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous