Speltti-savukalasalaatti
Spelttihelmet ovat viljavan makuinen ja ruokaisa pohja monenlaisille salaateille. Speltin voi hyvin korvata täysjyväohralla. Savukalan sijasta salaattiin sopii myös tonnikala.
Ainekset
- 1.5 dl spelttihelmiä
- 2 tl öljyä
- tilkka sitruunamehua
- 2 rkl tillisilppua
- 300 g savukalaa (siikaa tai lohta)
- 2 pehmeäksi keitettyä munaa
- 15 cm:n pala kurkkua
- babypinaattia
Piparjuurikastike
- 1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
- 2 tl piparjuuritahnaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- tilkka hunajaa
Valmistusohje
1. Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan joko suolalla maustetussa vedessä tai miedossa kasvisliemessä. Valuta kypsät helmet. Sekoita haalean speltin joukkoon öljyä, sitruunamehua ja tillisilppua.
2. Sekoita piparjuuritahna kermaviiliin tai jogurttiin. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Pyöristä maku hunajalla tai sokeriripauksella.
3. Ruodi savukala. Puolita kurkku, poista siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku pitkiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja puolita munat. Lusikoi spelttiä lautasille, lisää päälle kala, pinaatti ja kurkkusuikaleet. Rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoa piparjuurikastikkeen kanssa.
Katso myös:
Lohisalaatti – rucolaa, avokadoa ja chiliä
Kotiliesi: Kirpakka kalasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous