Reseptit

Speltti-savukalasalaatti

Spelttihelmet ovat viljavan makuinen ja ruokaisa pohja monenlaisille salaateille. Speltin voi hyvin korvata täysjyväohralla. Savukalan sijasta salaattiin sopii myös tonnikala.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl spelttihelmiä
  • 2 tl öljyä
  • tilkka sitruunamehua
  • 2 rkl tillisilppua
  • 300 g savukalaa (siikaa tai lohta)
  • 2 pehmeäksi keitettyä munaa
  • 15 cm:n pala kurkkua
  • babypinaattia

Piparjuurikastike

  • 1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • tilkka hunajaa

Valmistusohje

 

1. Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan joko suolalla maustetussa vedessä tai miedossa kasvisliemessä. Valuta kypsät helmet. Sekoita haalean speltin joukkoon öljyä, sitruunamehua ja tillisilppua.

2. Sekoita piparjuuritahna kermaviiliin tai jogurttiin. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Pyöristä maku hunajalla tai sokeriripauksella.

3. Ruodi savukala. Puolita kurkku, poista siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku pitkiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja puolita munat. Lusikoi spelttiä lautasille, lisää päälle kala, pinaatti ja kurkkusuikaleet. Rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoa piparjuurikastikkeen kanssa.

Katso myös:

Savukala-perunasalaatti

Graavikalasalaatti

Lohisalaatti – rucolaa, avokadoa ja chiliä

Kotiliesi: Kirpakka kalasalaatti

X