Suklaakakku kahdella täytteellä
Tässä suklaakakussa maistuu tyrni. Kahden täytteen kakussa maistuu tyrnin lisäksi myös mansikka. Koristele kakku marengilla.
Ainekset
pohja
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl maitokaakaota
Täyte 1
- 1 dl kermaa
- 150 g maitosuklaata
- 1 liivatelehti
Täyte 2
- 2 rasiaa pakastettua mansikka-tyrnisosetta
- 2 liivatelehteä
Kuorrutus
- kermavaahtoa tai marenkia
- 4 valkuaista
- 0.5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi.
2. Kaada taikina halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jaa jäähtynyt kakku neljään osaan.
3. Paloittele suklaa kiehuvan kuumaan kermaan ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa seos kylmäksi sähkövatkaimella. Lisää kylmässä vedessä liotettu, mikrossa sulatettu liivatelehti. Lisää 2 liivatelehteä myös marjasoseeseen.
4. Kostuta alin kakkupohja kaakaolla. Lisää puolet marjatäytteestä. Nosta päälle toinen pohja ja kostuta. Levitä päälle suklaatäyte ja täytä viimeinen väli marjasoseella. Jos suklaatäytettä jää yli, levitä se kakun pinnalle.
5. Kuorruta kakku joko kermavaahdolla tai marengilla. Mittaa marenkia varten valkuaiset ja sokerit sekä vesi metallikulhoon. Nosta kulho juuri ja juuri kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vesi saa poreilla, muttei kiehua niin, että höyryä pääsee marenkiin. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia tai kunnes marenki on jähmeää ja kauniin kiiltävää. Älä päästä marenkia liian kuumaksi, ettei siitä tule ryynimäistä. Pursota tai levitä marenki kakun pinnalle jäähtyneenä. Jos haluat, voit viimeistellä marengin pinnan liekittäjällä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous