
Suklaatorttu
Mehevän suklaatortun salaisuus on kahdesta eri suklaasta valmistettu täyte. Tämä suklainen unelma on herkkusuiden suosikki.
Kokosimme seitsemän hurmaavinta suklaaherkkua, joilla taltutat kovimmankin suklaanhimon.
Ainekset
- 150 g kylmää voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaota
- 1 dl tomusokeria
- 1 keltuainen
- 2 rkl Kylmää vettä
Täyte
- 200 g maitosuklaata
- 100 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 2 isoa munaa
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
koristeeksi
- suklaarouhetta tai rouhittuja lumimanteleita
Lisäksi
- vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Nypi sekaisin paloiteltu voi, vehnäjauhot, kaakao ja tomusokeri. Lisää keltuais- vesiseos nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään puoli tuntia.
2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Kauli taikina halkaisijaltaan 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat. Nosta levy vuokaan ja painele. Pistele pohja haarukalla, peitä leivinpaperilla ja kaada pohjan päälle pussillinen kuivia herneitä, etteivät reunat valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Poista paperi ja herneet ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
3. Tee täyte pohjan kypsyessä. Kuumenna kermamaito kiehuvaksi. Paloittele suklaat kulhoon, kaada päälle neste. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri keskenään, lisää suklaaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä noin 35–45 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt.
4. Anna tortun jäähtyä täysin ennen tarjoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous