Sushiriisi eli sumeshi
Sushiriisi eli sumeshi on sushivalmistuksen ratkaiseva raaka-aine ja valmistusvaihe. Sanotaan, että sumeshia tulisi käsitellä lapsen tavoin, eli lempeästi mutta napakasti. Tällä reseptillä onnistut!
Ainekset
Sushiriisi
- 4 dl japanilaista sushiriisiä tai puuroriisiä
- 5 dl vettä
- 3 rkl japanilaista riisiviinietikkaa
- 2 1/2 rkl sokeria
- 2 tl merisuolaa
Valmistusohje
Sushiriisi valmistetaan helposti näin:
1. Kaada riisi isoon kulhoon, huuhtele kunnes vesi on kirkasta. Valuta riisi hyvin.
2. Kaada riisi kattilaan, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kun riisi kiehuu kunnolla, peitä kattila kannella, pienennä lämpö ja anna riisin hautua 10 minuuttia.
3. Nosta kattila pois levyltä ja anna riisin seistä kannen alla noin 15 minuuttia.
4. Sekoita riisin kypsyessä riisiviinietikka, sokeri ja suola pienessä kulhossa. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
5. Kumoa kypsä riisi laakeaan kulhoon, pirskota pinnalle viinietikkaliemi. Kääntele liemi varovasti esimerkiksi kahdella puulastalla nostellen riisin joukkoon. Älä sekoita. Kun riisi on kädenlämpöistä, voit aloittaa sushien valmistamisen. Sushiriisi säilyy helposti käsiteltävänä noin 3 tuntia. Sitä ei kannata laittaa jääkaappiin, sillä silloin sumeshi kovettuu ja sen maku ei ole enää yhtä hyvä kuin huoneenlämpöisen.
Vinkki: Riisin määrä riittää esimerkiksi 50 makirullaan. Tee sushiriisistä esimerkiski sushirullat eli norimakit tai vaikkapa helpot sushit munakupissa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään sushiburrito lohesta
Kommentit
Koitin tehdä tällä ohjeella ekaa kertaa sushiriisiä, ja pieleenhän se meni. Rupesin vertailemaan muita reseptejä puuroriisillä, ja tässä on selkeästi liian vähän vettä. Tässä ei myöskään kerrota, että riisiviinietikkaa pitäisi lämmittää: sokerihan ei liukene tuohon määrään mitenkään. Meni koko homma mössöksi ja tein uudestaan toisen sivuston reseptillä joka toimi.
Kommentit
Koitin tehdä tällä ohjeella ekaa kertaa sushiriisiä, ja pieleenhän se meni. Rupesin vertailemaan muita reseptejä puuroriisillä, ja tässä on selkeästi liian vähän vettä. Tässä ei myöskään kerrota, että riisiviinietikkaa pitäisi lämmittää: sokerihan ei liukene tuohon määrään mitenkään. Meni koko homma mössöksi ja tein uudestaan toisen sivuston reseptillä joka toimi.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous