Reseptit

Thaimaalainen lihacurry

Tee thaimaalainen curry vaihteeksi naudan sisäfileestä.

Teksti:
Mikki Moisio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl kasviöljyä
  • 3 rkl punaista currytahnaa
  • 1 dl kookoskermaa
  • 300 g naudan sisäfileetä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl thaimaalaisia minimunakoisoja
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 tl palmusokeria
  • 3 kpl tuoreita kaffirlimetin lehtiä
  • ½ tuoretta, isoa punaista chiliä
  • 1 dl tuoreita thaibasilikan lehtiä

Valmistusohje

1. Poista minimunakoisoista kannat ja pidä vedessä, johon on puristettu limettimehua.

2. Kuumenna öljy ja currytahna vokissa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes chili on värjännyt öljyn vaaleanpunaiseksi. Kaada kookoskerma pieninä lorauksina pannuun. Sekoita, kunnes tunnet chilin voimakkaan tuoksun.

3. Lisää kookosmaito ja liha viipaloituna ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi ja keitä liha hiljalleen melkein kypsäksi. Lisää minimunakoisot ja keitä käännellen pari minuuttia niin, että kasvikset ovat sopivan kypsiä. Mausta kalakastikkeella ja palmusokerilla.

4. Ota vokki pois liedeltä. Lisää yhteen puristetut kaffirlimetin lehdet, viipaloitu chili ja basilika.

X