5.4.2012

Tomaattisilakat

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g silakkafileitä
1 nippu tilliä
suolaa, pippuria
1 dl tomaattipyreetä
2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl etikkaa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
1.5 tl suolaa
1–2 tl tillin- tai fenkolinsiemeniä

Valmistusohje

1. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Silppua tilli ja ripottele 2/3 silpusta fileille.

2. Kääri silakat rullalle ja pane uunivuokaan vieri viereen.

3. Sekoita kastike tomaattipyreestä, -murskasta ja öljystä. Mausta etikalla, sokerilla, suolalla ja tillintai fenkolinsiemenillä. Rouhaise sekaan vähän pippuria ja kaada kastike silakoiden päälle.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia. Ripottele valmiiden silakoiden päälle tillisilppua.

5. Tarjoa silakat paahdetun ruisleivän ja marinoidun punasipulin kanssa, kuumina tai kylminä.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi