Reseptit

Tumma suklaamousse ja mustaherukkamarmeladi

8.5.2014 Teksti: Raija Uljas Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Suussa sulava suklaamousse on jälkiruokien kuninkaita. Tämän Markus Aremon tumman suklaamoussen maku vain paranee, kun se saa tiivistyä rauhassa jääkaapissa.

Ainekset

1/2 dl espressokahvia
100 g sokeria (1 1/4 dl)
4 keltuaista
175 g tummaa suklaata (65 %)
2 valkuaista
2 1/2 dl kuohukermaa

Kumkvattihilloke:

kumkvattiviipaleita
sokerilientä

Mustaherukkamarmeladi:

1/2 l mustaherukkamehua
sokeria
3 liivatetta

Valmistusohje

Kypsennä vesihauteessa kahvia, sokeria ja keltuaisia koko ajan vatkaten, kunnes saat sakeaa vaahtoa. Lisää joukkoon hienonnettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset. Lisää vaahdot suklaaseokseen.

Anna moussen vetäytyä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.

Tarjoile sen kanssa mustaherukkamarmeladia ja kumkvattihilloketta, jota saat kun keität kumkvattiviipaleita sokeriliemessä.

Viinisuositus: Recioto della Valpolicella sopii tämän suklaaherkun seuraksi.

Mustaherukkamarmeladi:

Kiehauta mehu ja lisää joukkoon sokeria maun mukaan.

Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sekoita mehun joukkoon.

Kaada seos sentin paksuiseksi kerrokseksi laakeaan vuokaan. Hyydytä marmeladi jääkaapissa. Leikkaa levystä kuutioita kuumalla veitsellä.

Ohje: Markus Aremo

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *