Tumma suklaamousse ja mustaherukkamarmeladi
Suussa sulava tumma suklaamousse on jälkiruokien kuninkaita. Tämän keittiömestari Markus Aremon tumman suklaamoussen maku vain paranee, kun se saa tiivistyä rauhassa jääkaapissa.
Ainekset
Tumma suklaamousse
- 1/2 dl espressokahvia
- 100 g sokeria (1 1/4 dl)
- 4 kpl keltuaista
- 175 g tummaa suklaata (65 %)
- 2 kpl valkuaista
- 2 1/2 dl kuohukermaa
Kumkvattihilloke:
- kumkvattiviipaleita
- sokerilientä
Mustaherukkamarmeladi:
- 1/2 l mustaherukkamehua
- sokeria
- 3 kpl liivatetta
Valmistusohje
Tumma suklaamousse tehdään näin Markus Aremon ohjeella:
1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna suklaa. Valmista espresso.
2. Kypsennä vesihauteessa kahvia, sokeria ja keltuaisia koko ajan vatkaten, kunnes saat sakeaa vaahtoa. Lisää joukkoon hienonnettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
3. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset. Lisää vaahdot suklaaseokseen.
4. Anna suklaamoussen vetäytyä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.
5. Tarjoile moussen kanssa mustaherukkamarmeladia ja kumkvattihilloketta, jota saat kun keität kumkvattiviipaleita sokeriliemessä.
Mustaherukkamarmeladi:
Kiehauta mehu ja lisää joukkoon sokeria maun mukaan.
Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sekoita mehun joukkoon.
Kaada seos sentin paksuiseksi kerrokseksi laakeaan vuokaan. Hyydytä marmeladi jääkaapissa. Leikkaa levystä kuutioita kuumalla veitsellä.
Viinisuositus: Nauti tumma suklaamousse Recioto della Valpolicellan kanssa.
Ohje: Markus Aremo
Saatat pitää myös chilillä maustetusta suklaamoussesta, Dajm-moussesta tai vadelmien kanssa tarjottavasta maitosuklaamoussesta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään geisha-suklaamousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous