Reseptit

Uuniperunat ja tonnikalatäyte

Pitkä kypsytys tekee perunoista lusikoitavan pehmeitä ja tonnikalatäyte tuo lisukkeelle makua.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 jauhoista perunaa/ruokailija

Tonnikalatäyte

  • 2 prk (á 140-150 g) tonnikalaa vedessä
  • ½ punasipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl (1prk) kevytkermaviiliä (vähälaktoosinen, rasvaa max 7%)
  • 0.5 dl majoneesia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 0.5 tl chilitahnaa
  • 0.5 tl sokeria
  • 2 rkl tilliä
  • ripaus (1/10 tl eli 1/2 maustemitta) suolaa
  • 0.5 tl pippuria

Valmistusohje

Uuniperunat tonnikalatäytteellä valmistetaan näin:

1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Kääri perunat alumiinifolioon ja paista noin 1 tunti 200 asteessa.

2. Tee paistoaikana täyte. Valuta neste tonnikalapurkista ja kaada kala kulhoon. Pilko sipulit. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa.

3. Halkaise kypsä uuniperuna ja täytä viiltokohta tonnikalatäytteellä.

Vinkki: Jos teet useampia täytteitä, kuten raejuustotäytteen, voit puolittaa annosmäärät.

Perunasta loihdit monet muutkin lisukkeet: Rosmariiniperunat, Gratinoidut uuniperunat ja Paistetut yrttiperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Hasselbackan perunat

X