Uuniperunat ja tonnikalatäyte
Pitkä kypsytys tekee perunoista lusikoitavan pehmeitä ja tonnikalatäyte tuo lisukkeelle makua.
Ainekset
- 1-2 jauhoista perunaa/ruokailija
Tonnikalatäyte
- 2 prk (á 140-150 g) tonnikalaa vedessä
- ½ punasipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 dl (1prk) kevytkermaviiliä (vähälaktoosinen, rasvaa max 7%)
- 0.5 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 0.5 tl chilitahnaa
- 0.5 tl sokeria
- 2 rkl tilliä
- ripaus (1/10 tl eli 1/2 maustemitta) suolaa
- 0.5 tl pippuria
Valmistusohje
Uuniperunat tonnikalatäytteellä valmistetaan näin:
1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Kääri perunat alumiinifolioon ja paista noin 1 tunti 200 asteessa.
2. Tee paistoaikana täyte. Valuta neste tonnikalapurkista ja kaada kala kulhoon. Pilko sipulit. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa.
3. Halkaise kypsä uuniperuna ja täytä viiltokohta tonnikalatäytteellä.
Vinkki: Jos teet useampia täytteitä, kuten raejuustotäytteen, voit puolittaa annosmäärät.
Perunasta loihdit monet muutkin lisukkeet: Rosmariiniperunat, Gratinoidut uuniperunat ja Paistetut yrttiperunat
Katso myös Kotiliesi.fi: Hasselbackan perunat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous