Vadelmajogurttisuklaa-brownie
Vadelmajogurttisuklaa-brownie on herkku! Hapokkaan jugurtin, makean maitosuklaan ja kirpsakan vatunyhdistelmä on täydellinen.
Ainekset
Vadelmajogurttisuklaa-brownie
- 2 levyä (à 121 g) vadelmajogurtti-maitosuklaata
- 125 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl hienoa sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
Kuorrutus
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 11/2 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
- 1 ps (15 g) pakastekuivattuja vadelmia
Valmistusohje
Vadelmajogurttisuklaa-brownie tehdään helposti näin:
1. Paloittele suklaa, jätä kolme riviä suklaata syrjään. Sulata voi pienessä kattilassa. Ota kattila pois levyltä, lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
2. Vatkaa munat, sokeri ja suola sekaisin. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos. Siivilöi vehnäjauhot ja kaakaojauhe taikinaan. Kääntele taikina sekaisin nuolijalla.
3. Vuoraa pitkänomainen vuoka (noin 18 x 24 cm) leivinpaperilla. Saat paperin istumaan helposti vuokaan, kun rypistelet sen ensin. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele nuolijalla. Paloittele kaksi riviä sivuun jättämästäsi suklaasta ja lisää palat taikinan pinnalle. Paina palat osittain taikinan sisään.
4. Kypsennä browniepohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla 22–25 minuuttia. Jätä leivonnainen sisältä mehevän kosteaksi.
5. Peitä jäähtynyt leivonnainen kelmulla ja anna olla jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli. Leikkaa levy 6 x 6 cm:n kokoisiksi neliöiksi ennen kuorruttamista.
6. Jauha pakastekuivatut vadelmat hienoksi sauvasekoittimella tai teholeikkurilla. Vatkaa tuorejuusto kerman, tomusokerin ja vaniljatahnan kanssa vaahdoksi. Lisää vaahtoon runsas puolet vadelmapölystä. Värjää kuorrute halutessasi punaisella elintarvikevärillä. Rouhi viimeinen suklaarivi karkeiksi paloiksi.
7. Pursota tai lusikoi kuorrute brownien pinnalle. Viimeistele vadelmajogurttisuklaa-brownie suklaarouheella ja siivilöi pinnalle vadelmapölyä. Tarjoa hyvän kahvin, kuten kaneli-mochaccinon kanssa.
Vinkki! Jos haluat, voit käyttää leivontaan myös tavallista maitosuklaata ja lisätä taikinaan pussillisen pakastekuivattuja vadelmia vielä vahvempaa vadelman makua tuomaan. Brownie myös koristellaan niistä tehdyllä pölyllä. Pakastekuivatut marjat ovat todella hauska lisä jälkiruokiin tai leivonnaisiin. Niissä on aito marjan maku, ja niistä voi tehdä hienoa pölyä sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Vinkki! Jos haluat leipoa ilman laktoosia, korvaa täytesuklaalevyt laktoosittomalla maitosuklaalla (esim. Brunberg). Käytä taikinaan laktoositonta voita tai leivontamargariinia ja kuorrutteeseen laktoositonta tuorejuustoa ja kermaa.
Vinkki! Vadelmajogurttisuklaa-brownie on hyvä tehdä koristelua vaille valmiiksi vähintään kolme tuntia etukäteen, mutta mielellään jo edellisenä päivänä. Suklaaleivonnaiset tarjoillaan aina huoneenlämpöisinä, joten muista tämä nostaessasi ne pöytään.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 18/24.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Valkosuklaablondiet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous