Reseptit

Valkosuklainen karpalokakku

25.8.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Tässä herkullisessa valkosuklaisessa karpalokakussa on piparkakkupohja.

Ainekset

180 g piparkakkuja
75 g margariinia

täyte:

4 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
260 g valkosuklaata
1 dl sokeria
3 tl liivatejauhetta
4 rkl kiehuvaa vettä

päälle:

5 dl jäisiä marjoja (karpaloita, puolukoita, vattuja tai mansikoita)
1 dl punaista mehutiivistettä
2 dl vettä
2 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna piparit, lisää sulatettu margariini ja painele seos vuoan pohjalle. Pane jääkaappiin, kunnes täyte on valmis.

2. Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Sekoita suklaa hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää rahka ja sokeri. Liuota liivatejauhe kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa 2 tunnista vuorokauteen.

3. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna seos uudestaan kiehuvaksi. Levitä jäiset marjat kakun pinnalle. Lusikoi kiille marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme