Valkosuklainen karpalokakku
Reseptit

Valkosuklainen karpalokakku

Tässä herkullisessa valkosuklaisessa karpalokakussa on piparkakkupohja.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosuklainen karpalokakku

  • 180 g piparkakkuja
  • 75 g margariinia

täyte:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 500 g maitorahkaa
  • 260 g valkosuklaata
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 4 rkl kiehuvaa vettä

päälle:

  • 5 dl jäisiä marjoja (karpaloita, puolukoita, vattuja tai mansikoita)
  • 1 dl punaista mehutiivistettä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Valkosuklainen karpalokakku leivotaan helposti näin:

1. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna piparit, lisää sulatettu margariini ja painele seos vuoan pohjalle. Pane jääkaappiin, kunnes täyte on valmis.

2. Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Sekoita suklaa hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää rahka ja sokeri. Liuota liivatejauhe kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa 2 tunnista vuorokauteen.

3. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna seos uudestaan kiehuvaksi. Levitä jäiset marjat kakun pinnalle. Lusikoi kiille marjojen päälle. Valkosuklainen karpalokakku saa jäähtyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.

Saatat pitää myös valkosuklaamutakakusta, karpalo-valkosuklaamoussesta tai valkosuklaa-vadelmaisista piparkakkupaloista.

Katso myös Kotiliesi.fi:stä Suklaapossu-blogin valkosuklaa-puolukkajuustokakku

 

X