Reseptit

Valkosuklainen karpalokakku

Tässä herkullisessa valkosuklaisessa karpalokakussa on piparkakkupohja.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 180 g piparkakkuja
  • 75 g margariinia

täyte:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 500 g maitorahkaa
  • 260 g valkosuklaata
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 4 rkl kiehuvaa vettä

päälle:

  • 5 dl jäisiä marjoja (karpaloita, puolukoita, vattuja tai mansikoita)
  • 1 dl punaista mehutiivistettä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna piparit, lisää sulatettu margariini ja painele seos vuoan pohjalle. Pane jääkaappiin, kunnes täyte on valmis.

2. Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Sekoita suklaa hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää rahka ja sokeri. Liuota liivatejauhe kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa 2 tunnista vuorokauteen.

3. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna seos uudestaan kiehuvaksi. Levitä jäiset marjat kakun pinnalle. Lusikoi kiille marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

X