Varhaiskaali_sitrussalaatti_ja_katkarapuja
Reseptit

Varhaiskaali-sitrussalaatti ja katkarapuja

Varhaiskaali on riittoisa, maukas ja ruokaisa salaattiaines.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 varhaiskaali
  • 2 pientä punasipulia
  • 100 g pinaattia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 verigreippiä tai -appelsiinia
  • 3 rkl paahdettuja maapähkinöitä
  • 200 g pakastekatkarapuja

Kastike

  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • 3–4 kevätsipulin vartta
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi varhaiskaali ja punasipulit. Puhdista pinaatti. Kuumenna öljy vokkipannussa ja lisää kaalit sekä sipulit. Paista niin, että kaali hieman pehmenee ja kääntele joukkoon pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Leikkaa sitrukset kuorettomiksi lohkoiksi ja purista mehut talteen.

3. Kaada kaaliseos salaattivadille ja lisää sitruslohkot. Ripottele pinnalle maapähkinät.

4. Sekoita sitrusmehun joukkoon muut kastikkeen ainekset ja kääntele joukkoon sulatetut katkaravut. Lusikoi seos salaatin pinnalle ja tarjoile.

Vinkki! Anna katkaravuille vain lyhyt kastikekylpy. Näin niistä ei tule sitkaita.

Lisää ruokia raikkaasta varhaiskaalista:  

kaali-raejuustosalaatti

Kaali-raejuustosalaatti

927278-varhaiskaalitacot.jpg

Varhaiskaalitacot

korealainen kaalisalaatti

Korealainen varhaiskaalisalaatti

Kotiliesi.fi: Kaali-pähkinäcaesar

X