Herkkuja hiiligrillillä: Näillä vinkeillä ja resepteillä valmistat grillikauden parhaat ruoat!
Todellinen grillimestari vannoo hiiligirillin nimeen. Hehkuva hiillos antaa ruoalle aidon aromin. Grillaat sitten lihaa tai kasviksia, näillä vinkeillä onnistut.
Todellinen grillimestari vannoo hiiligirillin nimeen. Hehkuva hiillos antaa ruoalle aidon aromin. Grillaat sitten lihaa tai kasviksia, näillä vinkeillä onnistut.
Tex mex -maustetut lihapullat maistuvat koko perheelle. Voit muotoilla taikinan lihapullien sijasta pulleiksi pihveiksi. Tarjoa grillattuja munakoisoviipaleita lihapullien kanssa.
Jättikatkaravunpyrstöt kypsyvät muutamassa minuutissa hiilloksen hehkussa.
Polttaa, polttaa
Kaikki grillauksesta -kirjassa (Steven Raichlen, WSOY) on käyttökelpoinen ohje hiiligrillin sopivan kuumuuden toteamiseksi.
- Pane kätesi 10 sentin päähän grilliritilästä. Ala laskea rauhallisesti. Ennen pitkää joudut siirtämään kätesi kauemmaksi.
- Jos ehdit laskea viiteen, grilli on erittäin kuuma.
- Jos ehdit laskea kymmeneen, grilli on kuuma.
- Grilli on keskikuuma, jos ehdit laskea kahteenkymmeneen.
- Grilli on vain vähän kuuma, jos ehdit laskea kahteenkymmeneen viiteen.
Hiiligrillaaminen on hauska taitolaji, joka vaatii ruoanlaittajalta valppautta.
Kasvissyöjän grilliateria on runsas ja värikäs.
Kasvisten grillausvinkkejä
- Hoikat vihreät parsat kypsyvät grillissä 8–10 minuutissa. Pujota parsat ”matoksi” kahteen bambuvartaaseen, jolloin niiden kääntely on helppoa.
- Halkaise kokonaiset valkosipulit kuorineen kahteen osaan. Sipaise leikkauspinta öljyllä ja mausta sipulit sormisuolalla. Kääri puolikkaat löyhästi alumiinifolioon, sillä valkosipuli kärähtää helposti.
- Halkaise paprikat ennen grillaamista, poista siemenet ja grillaa, kunnes pinta täplittyy sieltä täältä.
Paprikat saavat intensiivisen maun ja tummaksi pilkuttuneen pinnan.
Chilimarinodun pihvin voi tehdä naudan tai possunlihasta. Marinadi riittää 600 g:lle lihaa. Pihvin kanssa maistuvat grillatut perunat.
Sekoita ja tarjoa – neljä näppärää kastiketta grilliruokien seuraksi. Neljä yksinkertaisesti maukasta marinadia antavat myös lisämakua ruokiin.
Broileri kannattaa grillata hyvällä lämmöllä. Kuuden mausteen seos tekee miedosta broilerinlihasta mukavan temperamenttisen.
Grillaa epäsuorasti
Jos haluat kypsentää grillissä kokonaisen lihapalan, esimerkiksi fileen tai broilerin tai vaikkapa ison kalan, käytä niin sanottua epäsuoraa grillausmenetelmää.
Asettele hiilet grillin sivuja vasten ja pane keskelle grilliä alumiinifoliovuoka, johon lihasta tai kalasta tippuva neste kerääntyy. Peitä grilli kannella ja anna ruoan kypsyä ikään kuin uunin lämmössä. Älä availe kantta turhaan kypsymisen aikana.
Epäsuorassa grillauksessa kypsymislämpötila on tavallista grillausta matalampi, joten liha kypsyy tasaisesti pinnan kärähtämättä. Grillattavia ruokia ei tarvitse käännellä kypsennyksen aikana. Jos haluat kalaan tai lihaan savun makua, ripottele hiilille savustuslastuja ennen grillaamisen aloittamista.
Lisää inspiraatiota grillaamiseen:
Grilliherkut aasialaisella twistillä, Ruoka.fi
Grillijuhlien menu, Ruoka.fi
Kiran rennot grillibileet jenkkityyliin
Kasvissyöjän grilliherkut, Kotiliesi.fi
Pieni grillausopas, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous