Ruoka

Herkullinen pastakastike 15 minuutissa x 3: pähkinäinen kanapasta, pinaatti-hernepesto ja sitruunainen lohipasta

Mamma mia! Maukkaat pastakastikkeet syntyvät vain vartissa ja muutamasta aineksesta. Kokosimme kolme helppoa ja nopeaa pastakastikeohjetta.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Lohipasta valmistuu 15 minuutissa.

Mamma mia! Maukkaat pastakastikkeet syntyvät vain vartissa ja muutamasta aineksesta. Kokosimme kolme helppoa ja nopeaa pastakastikeohjetta.

Tuntuuko, ettet millään ehdi laittaa ruokaa ja jääkaappikin on tyhjä? Pidä viikossa muutama pastapäivä. Nopeatekoiset ja simppelit pastakastikkeet ratkaisevat ruokahaasteesi helposti.

Broileria ja pistaasipähkinöitä

Paahdettu pistaasipähkinä sopii hienosti broilerin kanssa. Kun käytät valmiiksi suikaloituja broilerin rintafileitä, saat tämän pastan vartissa valmiiksi. Jos haluat pasta-annoksesta gluteenittoman, keitä kastikkeen kaveriksi papuspagettia.

kana-pistaasipähkinäpasta
Kana-pistaasipähkinäpasta valmistuu vartissa.

Resepti: Kana-pistaasipähkinäpasta

Pestoa herneistä

Pakasteherneistä ja pinaatista syntyy todella maukas pestokastike pastalle. Sillä aikaa, kun pastavesi kiehuu, laita peston ainekset tehosekoittimeen, väännä nuppi kaakkoon ja avot, valkosipulilla, sitruunanmehulla ja kurpitsansiemenillä höystetty pesto on valmis.

pinaatti-hernepestopasta
Pinaatti-hernepestopasta valmistuu nopeammin kuin uskotkaan.

Resepti: Pinaatti-hernepestopasta

Sitruunaista lohipastaa

Kiireistä huolimatta, kalaa pitäisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. Osta kaupasta pala lohta ja leikkaa se kotona kuutioiksi. Siihen kuluu vain muutama minuutti. Kala kypsyy nopeasti ja sopii siksikin kiireisen ruokavalioon. Sitruunan raastettu kuori ja mehu maustavat pastan raikkaasti. Tuore salvia tuo ruokaan ylellisen maun. Jos suosit gluteenitonta ruokavaliota, käytä tähän ruokaan kikhernetagliatellea.

sitruunainen lohipasta
Lohipastan kruunaa sitruunan maut.

Resepti: Sitruunainen lohipasta

Lisää vikkelästi valmistuvia pastavinkkejä:

Omena-pekonipasta
Siskonmakkara-spagetti
Pastaa gorgonzola-kastikkeessa
Sienestäjän spagetti
Parsakaalipasta
Juustomakaronit
Tomaatti-kikhernepasta

Tallenna

Tallenna

X