Ruoka

Alkoholiton booli on paitsi trendikäs myös huomaavainen valinta tarjottavaksi – näin teet juhlien raikkaimmat juomat!

Juhlien virkistäjiksi sopivat pirskahtelevan raikkaat boolit. Trendikkäimmät boolit tehdään nyt ilman alkoholia. Paras alkoholiton booli onkin sellainen, josta kaikki juhlavieraat nauttivat. Nappaa tästä ohjeet parhaisiin alkoholittomiin booleihin.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Alkoholiton booli on trendikäs juhlajuoma.

Juhlien virkistäjiksi sopivat pirskahtelevan raikkaat boolit. Trendikkäimmät boolit tehdään nyt ilman alkoholia. Paras alkoholiton booli onkin sellainen, josta kaikki juhlavieraat nauttivat. Nappaa tästä ohjeet parhaisiin alkoholittomiin booleihin.

Alkoholiton booli on huomaavainen ele juhlien järjestäjältä. Kun autoilevan vieraan ei tarvitse tyytyä vissyyn tai tölkkilimuun, on juhlijoiden helppo virittäytyä samaan juhlatunnelmaan.

Muutamalla raaka-aineella ja pienellä vaivannäöllä taiot virkistävän alkoholittoman boolin, josta tykkäävät kaikki. Paras alkoholiton booli on sellainen, joka on paitsi helppo valmistaa myös näyttävä ja tarpeeksi riittoisa.

Lue myös: Parhaat boolit – helpot ja raikkaat juomat kevään juhliin

Paras alkoholiton booli on yksinkertainen

Alkoholittoman boolin raaka-aineissa yksinkertainen on kaunista. Kun booliin ei laita kaikkea mahdollista, maku pysyy raikkaana ja selkeänä. Valitse mieluummin yksi tai kaksi selkeää makua, kuten jokin marja tai hedelmä, ja rakenna juoma sen ympärille. Makupareissa kannattaa luottaa klassikoihin, kuten vadelmaan ja sitruunaan tai mansikkaan ja limettiin. 

Mitään varsinaista peruskaavaa alkoholittoman boolin valmistamiseen ei ole. Boolin teossa vain mielikuvitus on rajana. Kuten alkoholillisiinkin juomiin, myös alkoholittomaan booliin kannattaa yhdistää jotain hapokasta ja jotain makeaa. Hapokkuutta tuovat alkoholiton viini tai kuohuviin, trendikäs kombucha tai esimerkiksi sitruunamehu. Makeutta saa sokeriliemestä, siirapista, mehusta tai limonadista.

Yksinkertaisimmillaan alkoholiton booli syntyy esimerkiksi alkoholittomasta kuohuviinistä ja appelsiinimehusta. Maku + kuplat ovat aina toimiva yhdistelmä.

Hiilihapolliset juomat kannattaa lisätä booliin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta juoma säilyy pirskahtelevan raikkaana. Kuten ruokaakin laittaessa, myös boolia kannattaa maistella valmistuksen aikana.

Mallia alkoholittomiin booleihin voi poimia esimerkiksi näistä kolmesta raikkaasta ohjeesta.

booli
Alkoholiton booli on juhlien järjestäjältä huomaavainen ele, mutta myös trendikäs tarjottava.

Koristeet ovat puoli juomaa

Maun lisäksi kannattaa panostaa juoman ulkonäköön.

Koristelussa kannattaa miettiä, pystyykö niiden seasta kauhomaan juomaa, mitä tapahtuu, kun iso koriste päätyy mukiin, ja aikooko joku syödä myös koristeet. Juoman voi viimeistellä esimerkiksi tuoreilla yrteillä, hedelmillä tai marjoilla. Helppo tapa saada boolin näyttävyyttä on tarjolla se kauniista maljasta tai kannusta. 

Muista, että boolin pitää olla jäätävän kylmää. Mitä isommat jääpalat, sitä kylmempi juoma! Pienet jääpalat sulavat nopeasti ja tekevät juomasta vetisen. Jäälohkot kannattaa tehdä hyvissä ajoin pakastimeen valmiiksi. Käytä niiden valmistukseen esimerkiksi pakasterasioita tai tyhjiä, pestyjä maitotölkkejä ja laita joukkoon tilkka teemaan sopivaa väriainetta tai syötäviä kukkia, niin booli saa näyttävyyttä. 

kombuchabooli ja granaattiomenadrinkki
Paras alkoholiton booli on näyttävä ja maistuu erinomaiselta. Erilaiset marjat, hedelmälohkot ja yrtit tuovat boolin kaivattua särmää.

Kuinka paljon boolia tarvitaan?

Älä tee liikaa boolia kerralla, vaan sekoita juomaa lisää juhlien edetessä, jotta se pysyy raikkaana.

Kolmesta litrasta boolia tulee noin 30 pientä lasillista. Hyvä nyrkkisääntö sopivan juomamäärän arvioimiseen on laskea, että ensimmäisen tunnin aikana juhlijat juovat kaksi annosta boolia. Seuraavien tuntien aikana yksi annos tunnissa riittää. Yksi annos on desilitra juomaa. Esimerkiksi kolmen tunnin kekkereissä juomaa on siis hyvä varata neljä annosta juhlijaa kohti.

X