Kevyempi pääsiäismenu – minimunakkaat ja lohi-munaleivät hurmaavat raikkailla mauillaan
Tuoreista kananmunista valmistat herkullisia ruokia pääsiäisen aterioille: uppomunia ja munakasta. Raikkautta makuelämyksiin tuovat muun muassa avokado ja ruohosipuli.
Uppomunia, avokadoa ja lohta – katso vinkit kevyempään pääsiäiseen!
Tuoreista kananmunista valmistat herkullisia ruokia pääsiäisen aterioille: uppomunia ja munakasta. Raikkautta makuelämyksiin tuovat muun muassa avokado ja ruohosipuli.
Mitä tarjota tai syödä pääsiäisenä? Testaa kahta erilaista kananmunaherkkua! Lohi-munaleipien salaisuutena toimii avokado, ruohosipuli sekä uppomunat – ne ovat mahtava, keveympi lounasidea. Toinen herkku on minimunakkaat, jotka voi tarjota joko kuumana tai kylmänä. Lihan voi korvata myös vaikkapa paahdetuilla sienillä. Uunimunakkaat sopivat pääsiäisaterian alkuruoaksi salaatin kanssa tarjottuna.
Uppomunat kruunaavat nämä herkulliset lohileivät. Leivät on voin sijaan sivelty avokadotahnalla.
Ainekset:
2 kananmunaa
100 g kylmäsavu- tai graavilohta
2 isoa viipaletta hiivaleipää
2 avokadoa
1 rkl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl ruohosipulisilppua
Lisäksi:
salaattia
minitomaattia
Valmistusohje:
1. Halkaise avokadot, poista kivet. Koverra hedelmäliha kahdesta puolikkaasta kulhoon. Survo haarukalla soseeksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kuori ja viipaloi kaksi muuta avokadonpuolikasta. Paahda leivät kevyesti, levitä päälle avokadotahna. Lisää leivän päälle lohiviipaleet. Lisää lautasille salaattia, tomaatteja ja avokadoviipaleet.
2. Kuumenna uppomunia varten reilu litra vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon 2 rkl etikkaa. Riko munat kahvikuppeihin. Tee veteen pyörre reikäkauhalla ja valuta munat varoen kuplivan kuumaan veteen. Anna munien kypsyä 3 minuuttia. Nosta munat vedestä reikäkauhalla. Lisää munat leipien päälle. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele leivät silputulla ruohosipulilla.
2.Silppua palviliha karkeaksi rouheeksi. Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta seos timjamilla ja ripauksella pippuria. Jaa munaseos kuuteen muffinipellin koloon. Lisää joukkoon savuliharouhe ja juustoraaste.
3. Kypsennä munakkaita uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat juuri ja juuri jähmettyneet. Munakkaat saavat jäädä kosteiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä jonkin verran uunista ottamisen jälkeen.
4. Irrota munakkaat koloista veitsen avulla. Silppua pinnalle ruohosipulia.
Kommentit
Köyhää.
Kommentit
Köyhää.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous