Leivonta

Näillä resepteillä teet pääsiäisen mehevimmät tortut

Suut messingille - pääsiäinen on makeiden herkkujen juhla. Näitä torttuja tarjotessasi kannattaa varautua siihen, että vieraasi ottavat toisenkin palan.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Ari Heinonen, Mirva Kakko

Suut messingille - pääsiäinen on makeiden herkkujen juhla. Näitä torttuja tarjotessasi kannattaa varautua siihen, että vieraasi ottavat toisenkin palan.

Täyteläinen suklaa ja raikas sitruuna sekä limetti sopivat hyvin pääsiäisen jälkiruoka- ja leivonnaispöytään.

Kaikkialla maailmassa leivotaan sitruunapiirakoita, mutta ranskalaiset tekevät sen yksinkertaisesti parhaiten. Ranskalaisen sitruunapiirakan ohut pohja ja makean kirpeä täyte vievät kielen mennessään.

Key lime pie

Key lime pie on kotoisin Floridasta. Kirpeän makea, keväinen piiras on näyttävä jälkiruoka tai kahvpöydän komistus. Se koristellaan limettisiivuilla ja kermavaahtopursotuksin. Aidon Key lime pien tärkein ainesosa on kondensoitu maito.

suklaa-pähkinätorttu

Nämä suklaa-pähkinätortut sulavat suuhun. Pehmeisiin suklaa-pähkinätorttuihin on käytetty päärynällä maustettua suklaata ja paahdettuja hasselpähkinöitä. Torttua paistetaan, kunnes taikina on juuri ja juuri hyytynyt. Näin lopputulos on täydellisen mehevä ja kostea.  Tarjoa tämän herkun lisänä limetti-valkosuklaakastiketta.

Lisää pääsiäisen leivontareseptejä

Nopea pavlova – gluteeniton
Pääsiäisen herkku – suklaakakku seitsemällä tavalla
12 parasta leivontareseptiä pääsiäiseksi

Kotiliesi.fi: Suklaatorttu

X