Kanavartaat sataykastikkeessa
Grillissä tai uunissa, nämä kanavartaat maistuvat taatusti jokaiselle.
Ainekset
- 500 g broilerinrintafileitä
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl punaista thaicurrya
- 1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 0.5 tl hiutalesuolaa
- silputtua korianteria
sataykastike:
- 1 silputtu sipuli
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 hienonnettu chilinpalko
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sitruunaruohotahnaa
- 1 rkl thaikalakastiketta
- 1 rkl ruokosokeria
- 2 dl kookosmaitoa
- 150 g maapähkinälevitettä
- sitruunamehua
- soijaa
Valmistusohje
Kanavartaat sataykastikkeessa on herkullinen grillaamalla tai uunissa valmistettava ruoka.
1. Leikkaa broilerifileet pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Sekoita marinadi öljystä, currytahnasta, inkivääristä ja valkosipulista. Kaada seos suikaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa 3-4 tuntia.
2. Ota suikaleet mausteliemestä ja pujota vedessä liotettuihin bambutikkuihin. Kun pujotat suikaleet haitarimaisesti tikkuihin, vartaat kypsyvät tasaisesti. Grillaa vartaita välillä käännellen noin 10 minuuttia tai kypsennä 200-asteisen uunin yläosassa noin 15 minuuttia. Ripauta kypsien vartaiden pinnalle hiutalesuolaa ja silputtua korianteria.
3. Kuullota kastiketta varten sipuli, valkosipuli ja chili tilkassa öljyä. Lisää vesi, sitruunaruohotahna, kalakastike, sokeri ja kookosmaito. Keitä hiljalleen muutamia minuutteja. Lisää pähkinälevite nokareina ja sekoita kastike tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoitellen miedolla lämmöllä pari minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja soijalla, ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous