Ruokajutut

Helena Ahti-Hallbergin takuuvarma tuliainen viinipullon sijaan – ota resepti talteen

Tanssii tähtien kanssa -tuomari Helena Ahti-Hallbergin herkkua on itse tehty mehu. Sitä hän tarjoaa vierailleen ja vie usein tuliaiseksi viinipullon sijaan.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Om-Arkisto

Helena Ahti-Hallberg luottaa itse tehtyihin tuliaisiin.

Tanssii tähtien kanssa -tuomari Helena Ahti-Hallbergin herkkua on itse tehty mehu. Sitä hän tarjoaa vierailleen ja vie usein tuliaiseksi viinipullon sijaan.

Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg nauttii puutarhansa antimista pitkin vuotta säilömällä. Hän valmistaa muun muassa mehuja, joista ehdoton suosikki on raparperi-mansikkamehu. Sitä Helena vie usein myös tuliaisiksi.

– Itse tehty mehu on paljon persoonallisempi lahja kuin viinipullo. Tykkään vähän hifistellä, joten laitan pulloihin mieheni tekemät etiketit. Toki se myös helpottaa mehujen erottamisessa ja käyttöjärjestyksessä, mutta estetiikka on paras bonus, hän toteaa.

Helena Ahti-Hallbergin omatekoista mehua pulloissa.
Helena Ahti-Hallbergin puoliso Eric tekee mehupullojen etiketit.

Helenan raparperi-mansikkamehu

1,2 kg raparperia

750 g pakastemansikkaa

1,5 kg sokeria

pari mintunlehteä

Pese raparperit ja pilko ne noin 7 cm paloihin. Halkaise paksuimmat varret. Laita ne ja loput ainekset mehumaijaan. Kun nestettä alkaa valmistua, valuta sitä parisen litraa uudestaan seoksen läpi. Näin maut tasoittuvat, ja koko erä mehua on tasaisen makea.

Pullota mehu hyvin pestyihin viinipulloihin ja paina päälle muovikorkki. On tärkeää täyttää pullo piripintaan, jolloin siihen nesteen viilentyessä muodostuu tyhjiö. Näin mehu säilyy kylmässä pitkään –  jopa pari vuotta.

X