Ruokajutut

Viikon ruokalista: Raikkaat sitruunagnocchit ja muut keväiset herkut

Tällä viikolla kokataan herkkuja kauden kasviksista. Keväisen raikas piristysruiske syntyy sitruksista.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Tällä viikolla kokataan herkkuja kauden kasviksista. Keväisen raikas piristysruiske syntyy sitruksista.

Miltä kuulostaisi sitruksinen varhaiskaalisalaatti katkaravuilla tai sitruunalla sekä salvialla ryyditetyt gnocchit? Entä limetin piristämät mustapapusalsatortillat tai japanilaisvivahteinen jauhelihakeitto? Kurkkaa raikkaat arkiruokareseptit viikon ruokalistalta.

täytetyt munakoisot

Maanantai

Täytetyt munakoisot

Helppo

alle 30 min

Viikko alkaa maukkaasti vegenä. Uunissa paahdetut munakoisot täytetään kvinoalla ja linsseillä, jotka saavat makuparikseen minttua ja tomaattia. Kielen vievä kasvisruoka viimeistellään paahdetuilla maapähkinöillä.

Katso täytettyjen munakoisojen ohje täältä.

Varhaiskaali_sitrussalaatti_ja_katkarapuja

Tiistai

Varhaiskaali-sitrussalaatti ja katkarapuja

Helppo

30-60 min

Tiesitkö, että mehevin salaattipohja syntyy varhaiskaalista? Paista suikaloitu kaali pinaatin ja punasipulin kanssa seesamiöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sitrukset tuovat salaattiin raikkautta, paahdetut maapähkinät kivaa rousketta. Päälle lusikoidaan katkarapuja, jotka on uitettu sitruunan säväyttämässä marinadissa.

Katso varhaiskaali-sitrussalaatin ohje täältä.

seesamitofua ja riisiä

Keskiviikko

Seesamitofua ja riisiä

Helppo

30-60 min

Tällä reseptillä saat tofuun rutkasti makua ja rakennetta. Paras tofu syntyy nimittäin uunissa paahtamalla ja hukuttamalla se lopuksi kastikkeeseen, jossa hurmaavat seesamiöljy ja soijakastike. Seesamitofu tarjotaan jasmiiniriisin kanssa ja viimeistellään kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä.

Katso seesamitofun ohje täältä.

pastaa, kesäkurpitsaa ja salviaa

Torstai

Pastaa, kesäkurpitsaa ja salviaa

Helppo

alle 30 min

Torstain pikaruoka syntyy gnoccheista ja kesäkurpitsasta, joita ryydittävät voissa rapeaksi paistettu salvia sekä pirteä sitruunamehu. Raikkaan ja mehevän vegeaterian kruunaa parmesaanijuusto.

Katso salvia-kesäkurpitsapastan ohje täältä.

mustapapusalsatortilla

Perjantai

Mustapapusalsatortillat

Helppo

alle 30 min

Mustapapusalsalla täytetyt tortillat on täydellistä perjantairuokaa, joiden tekeminen ei vaadi suurempia nokkeluuksia. Rullaa lettujen väliin papujen lisäksi avokadoa ja ananasta sekä tomaattia ja salaattia. Nokare ranskankermaa antaa mehevyyttä, limetti ja korianteri rutkasti makua.

Katso mustapapusalsatortillojen ohje täältä.

limettisiikaa ja timjaminvoita

Lauantai

Limettisiikaa ja timjamivoita

Helppo

alle 30 min

Lauantaina lautasella maistuu kevät. Limetinmehulla maustetut siikafileet saavat pintaansa paahdettuja pinjansiemeniä ja mehevän lisän timjamilla maustetusta voikastikkeesta. Lisänä maistuu lisuke parsasta ja kvinoasta.

Katso limettisiian ja timjamivoin ohje täältä.

jauheliha-misokeitto

Sunnuntai

Jauheliha-misokeitto

Helppo

alle 30 min

Jauhelihakeitto maustetaan tällä kertaa japanilaisin vivahtein. Liemessä on misoa ja sherryä, sattumina kananmunaa, paksoita ja pinaattia. Nuudelit tuovat ruokaisuutta, chili ja inkivääri sopivasti potkua.

Katso jauheliha-misokeiton ohje täältä.

Raparperimousse

Raparperimousse

Helppo

30-60 min

Kyllä vain, nyt niitä taas saa, happaman kirpsakoita raparpereja, jotka kerma ja mascarponejuusto kesyttävät suussa sulavaksi mousseksi. Pehmeän täyteläinen jälkkäri on täydellinen päätös mausteiselle sunnuntaiaterialle

Katso raparperimoussen ohje täältä.

X