Vinkit

3 x pasta erityisruokavalioon

Kauppojen valikoimista löytyy nykyään lukuisiin eri ruokavalioihin suunniteltuja tuotteita. Kokeilimme kolmea erikoispastaa.

Teksti:
emmitoivonen
Kuvat:
Valmistajat

Kauppojen valikoimista löytyy nykyään lukuisiin eri ruokavalioihin suunniteltuja tuotteita. Kokeilimme kolmea erikoispastaa.

Gluto gluteeniton tuorepasta

Gluto rigatoni-pasta

Erityisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattavat ovat varmasti iloisia Gluto tuorepastoista, jotka ovat gluteenittomia, lisäaineettomia, maidottomia sekä munattomia. Sama pasta käy melkeinpä ruokailijalle kuin ruokailijalle.

Gluto-tuorepasta yllättää iloisesti, koska se on aidosti niin hyvää, että sitä syö mielellään vaikkei erityisruokavaliota noudatakaan. On aina mukavaa huomata, että jokin erityistuote on saatu viilattua oikeasti hyvänmakuiseksi. Tätä pystyy hyvin syömään ilman kastikettakin.

Saatavilla on kuutta erilaista tuorepastaa: spaghettoni, rigatoni, rustica, fettucine sekä kahdenlaisia ravioleja. Gluto pasta valmistetaan Suomessa, mutta yritys on italialaisten luotsaama.

Urtekram gluteeniton luomupasta

Urtekram gluteenittomat pastat

Urtekramin pastat ovat sekä gluteenittomia että luomutuotteita. 100-prosenttisesti gluteenittomia pastoja on saatavilla kolmea erilaista: spaghetti, fusilli ja penne. Spaghetti ja fusilli valmistetaan täysjyväluomuriisijauhosta ja penne jauhosekoituksesta, johon käytetään muun muassa maissi-, tattari- ja kvinoajauhoja.

Urtekramin pastoissa on miellyttävä rakenne ja hyvä maku, joista kumpikaan ei ole gluteenittomista pastoista puhuttaessa itsestäänselvyys.

Urtekramin pastat valmistetaan Italiassa.

Combino proteiinipasta

Cpmbino proteiinipasta

Lidlin valikoimista löytyvä Combino proteiinipasta ei ole gluteeniton, mutta sen erikoisuutena on siihen lisätty herneproteiini. Simpukanmuotoisessa pastassa on noin 30 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden.

Tuotteen ilmestyminen Lidlien hyllyille on hyvä uutinen niille, jotka noudattavat runsasproteiinista ruokavaliota.

Harmillisesti pastan rakenne ei ole keitettynä paras mahdollinen. Hieman hapero ja muovailuvahamainen rakenne häiritsee tarkkaa ruokailijaa, mutta energiatankkaus kastikkeen kera onnistuu tälläkin pastalla ihan hyvin.

X