Vinkit

Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä

Pataruoat ovat täydellistä talviruokaa. Pitkä muhimisaika takaa täydellisen lopputuloksen.
3.2.2017 Teksti: Saara Kärki

Juuri ennen talven taittumista kevääksi on oikea hetki nauttia pitkään haudutettuja pataruokia. Ruoka.fi kokosi kolme huumaavan herkullista pataruokareseptiä yhteen. Vaikka ne vaativat hiukan vaivaa, pehmeät ja syvät maut kruunaavat kaiken vaivan.

Padoissa pitkä muhimisaika on kaiken a ja o. Sillä saadaan ruoka-aineista irti parhaat aromit ja lihapadoissa liha kypsyy sopivan mureaksi.

Jos haluat nopeasti valmista, testaa broileri- tai kasvispatareseptiä.

Muistathan, että pataruuat vain paranevat ajan kanssa, joten tee kerralla isompi annos ja nauti pataruokaa pitkin viikkoa.

Muheva lihapata kypsyy oluessa

Tumma olut maustaa tämän täyteläisen lihapadan, joka saa kyytipojakseen katajanmarjoja ja rosmariinia. Lihan ruskistus pannulla takaa sille täyteläisen värin.

Olut antaa lihapadalle muhevan maun.

Nopeasti ja kevyesti

Broileripata kypsennetään yhdessä kikherneiden ja papujen kanssa. Tästä tankkaat itsellesi proteiinia helposti. Pata maistuu sellaisenaan tai vaikka riisin kanssa.

Broileripata syntyy nopeasti monipuolisista aineksista.

Testaa juurespadan kattava makumaailma

Valitse lempijuureksesi herkullista juurespataa varten ja lisää makujen monipuolisuutta yrteillä. Ihanan loppusilauksen juurespadalle tuo vuohenjuustosta tehty lisäke.

Padassa juuresten maut syvenevät ja ne täydentävät toisiaan.

Lue myös:

Gjuvétch on niin bulgarialainen pata kuin lihainen pataruoka.

Padassa voit valmistaa myös herkullista pataleipää.

Nautapata saa lisämakua rusinoita.

Lue myös

Suosittelemme