Pepino eli päärynämeloni maistuu lempeän makealta
Pepino eli päärynämeloni on eksoottinen hedelmä, joka ei ole meloni vaan kuuluu perunoiden sukuun. Silti maku on ihana yhdistelmä melonia ja päärynää.
Pepino eli päärynämeloni on eksoottinen hedelmä, joka ei ole meloni vaan kuuluu perunoiden sukuun. Silti maku on ihana yhdistelmä melonia ja päärynää.
Pepino kuuluu Solanum-sukuun, kuten perunakin, mutta sitä syödään ja käytetään melonien tapaan.
Pepinon kuori on ohut ja kermanvärinen ja siinä on lilanvärisiä raitoja. Pepinon maku on sekoitus päärynää ja melonia, se on makea ja hapoton. Keskellä hedelmää on ontto kolo, jossa voi olla pieniä siemeniä. Hedelmäliha on keltaista, erittäin mehukasta ja pehmeää.
Pepino sopii äyriäisten tai kylmän lihan seuraksi sekä hedelmäsalaatteihin. Pepino maistuu myös sitruunamehulla terästettynä.
Käytä pepinoa melonien tapaan
Pepinoa voi pilkkoa hedelmäsalaatteihin tai nauttia sellaisenaan sitruunamehulla terästettynä. Kokeile pepinoa esimerkiksi alkupalana burratan kanssa, tai marinoi pepinoa minttuöljyllä ja tarjoa parman- tai schawarzwaldin kinkun kanssa. Voit tehdä esimerkiksi pepinosta ja vesimelonista raikkaan hellepäivän sohjo, johon limetinmehu tuo sopivaa hapokkuutta.
-
Melonia ja burrataa
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Melonisohjo
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Minttumarinoitua galiamelonia ja schwarzwaldin kinkkua
- yli 60 min
- 6
- Helppo
Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto
Artikkelia on muokattu 13.2.2024
Lue myös Kotiliesi.fi: Galia, piel de sapo, okashi – tunnetko melonilajikkeet?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous