Hedelmäopas

Pepino eli päärynämeloni

Teksti:
Anna.fi

Pepino kuuluu Solanum-sukuun, kuten perunakin, mutta sitä syödään ja käytetään melonien tapaan. Pepino sopii äyriäisten tai kylmän lihan seuraksi sekä hedelmäsalaatteihin. Pepino maistuu myös sitruunamehulla terästettynä.

Pepino

Pepinon kuori on ohut ja kermanvärinen ja siinä on lilanvärisiä raitoja. Pepinon maku on sekoitus päärynää ja melonia, se on makea ja hapoton. Keskellä hedelmää on ontto kolo, jossa voi olla pieniä siemeniä. Hedelmäliha on keltaista, erittäin mehukasta ja pehmeää.

Pepinoa voi pilkkoa hedelmäsalaatteihin tai nauttia sellaisenaan sitruunamehulla terästettynä.

Säilytä Pepinot viileässä + 10 – 15 asteessa. Jääkaappi on sille liian kylmä säilytyspaikka.

Pepino on kotoisin Perusta, jossa se kasvaa Andien rinteiden välisissä laaksoissa, puuvartisissa pensaissa, noin 1700 – 2500 metrin korkeudessa. Pepinopensaan kukat muistuttavat hieman perunan kukkia. Suomeen Pepinoa tuodaan Etelä-Amerikasta.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto

Teksti: Leena Kalliokoski

X