Vinkit

Raisio tuunasi Elovenaa kiireisen tarpeisiin

Teksti:
Anna.fi

Ruokailuajat eivät rytmitä nykyään ihmisen päivää samalla tavalla kuin ennen. Saamme jopa 40 prosenttia päivittäisestä energiastamme välipaloista, paljastuu Raision teettämästä Välipalat ja keksit -tutkimuksesta.

välipalapuuro

Perinteisestä ateriasyömisestä on tullut yhä useammille arjen luksusta, sillä siihen on aiempaa vähemmän aikaa tai mahdollisuuksia.  Ryhmäkeskusteluin toteutetun Raision kuluttajatutkimuksen mukaan välipaloja syödään, koska ne siirtävät nälkää, korvaavat aterioita tai auttavat akuuttiin energian tarpeeseen. Tutkimuksessa kävi ilmi, että suomalaisten ihannevälipala on terveellinen, ravitseva, sopivasti täyttävä, helppokäyttöinen ja maukas.

– Välipalaa syödään, jotta siitä saataisiin energiaa ja virkistystä. Siksi välipalaa valitessa kannattaa keskittyä energian laatuun ja välipalojen monipuolisuuteen kalorien laskemisen sijaan, Raision välipalat-liiketoiminnan strategiasta ja brändeistä vastaava johtaja Mika Kukkurainen sanoo.

Säännöllinen ruokailurytmi on tärkeä, jotta vireystila säilyy ja verensokeri pysyy tasaisena. Yleisesti hyvä ateriarytmi on syödä noin 3-4 tunnin välein. Tällöin myös ruokamäärät ja esimerkiksi makeiden herkkujen himo pysyy hallinnassa.

Kaura sopii hyvin välipaloihin

Kaura on ravintoarvoltaan monipuolinen vilja. Se sisältää tasapainoisessa suhteessa hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvaa. Kauran kuidusta iso osa on liukenevaa kuitua eli beetaglukaania, joka hellii vatsaa ja auttaa hallitsemaan kolesteroliarvoja. Kuitu tasaa myös verensokerin vaihtelua ja pitää nälän loitolla pidempään. Kaura sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, jos se on tuotettu erillään muista viljoista eli se on niin sanottua puhdasta kauraa.

Kaurapuuron uudet muodot

Elovena puurokuppi

Kaurapuuroa voi valmistaa monin tavoin. Toiset keittävät sen veteen, toiset maitoon, toiset valmistavat sen mikrossa ja toiset eivät keitä puuroa ollenkaan, vaan turvottavat kaurahiutaleita vedessä tai maidossa ja sekoittavat joukkoon marjoja.

Raision Elovena kaurapuuroa myydään nyt trendikkäästi kupeissa. Idea on sama kuin nuudelikipoissa. Puurohiutaleiden päälle kuppiin lisätään vain lämmin vesi. Elovena uutuuspuurot ovat maustettuja. Makuvaihtoehtoina on rouhea pähkinä ja vaahterasiirappi. Puurot sisältävät täysjyväkaurahiutaleita ja ruisleseitä. Uudet puurokupit ovat muita Elovenan annospikapuuroja isompia, pakkauksessa on 60 g. Puurokupin hinta on noin 2 €.

Keksejä yhä enemmän välipalana tai eväänä

Suomessa myytävistä kekseistä nykyään jo kolmasosa ostetaan välipalaksi, vaikka keksit on ennen koettu epäterveellisiksi herkuiksi. Muuttuneet keksitottumukset on huomattu myös kaupoissa kasvavina heräteostoina. Ennen keksit ostettiin suunnitelmallisesti kahvipaketin kanssa, mutta nyt niitä napataan mukaan herätteellisesti ja heti kulutukseen.

Elovena patukat smoothien vierellä

Elovenan uudet hedelmäiset välipalapatukat sisältävät ainoastaan luonnollisia raaka-aineita, kuivattuja hedelmiä ja kauraa. Patukoihin ei ole lisätty sokeria, niiden makeus syntyy kuivatuista hedelmistä, kuten rusinoista. Uutuuspatukoiden hinta on 1,29 euroa/35g.
 

(Raision teettämä tutkimus, Family Insight Oy | Kvalitatiivinen tutkimus: Välipalat ja keksit 1/2015)

Kuvat: Colourbox.com, Raisio ja Leena Kalliokoski

Teksti: Leena Kalliokoski

Katso myös:

Terveellinen ja helppo tuorepuuro – poimi parhaat reseptit 

7 välipalavinkkiä, joiden avulla vältät turhaa napostelua
 

 

 

X