Viihdy

10 asiaa, jotka paljastavat, että kissasi rakastaa sinua

Useimmista kissanomistajista paistaa kilometrin päähän rakkaus omaa kattia kohtaan. Mutta miten kissa ilmaisee rakkautensa omistajaansa? Listasimme 10 tapaa, joilla kissa viestittää rakkautta ja kiintymystä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Vaikka kissasi ei olisikaan sylikissa, se voi silti rakastaa sinua syvästi.

Useimmista kissanomistajista paistaa kilometrin päähän rakkaus omaa kattia kohtaan. Mutta miten kissa ilmaisee rakkautensa omistajaansa? Listasimme 10 tapaa, joilla kissa viestittää rakkautta ja kiintymystä.

Joko tunnet kissojen tavat tunnustaa rakkautta? Kun haluat vihiä kissan syvimmistä tunteista, sinun kannattaa sekä katsella että kuunnella.

Näillä eleillä kissa viestii rakkaudestaan ja kiintymyksestään:

1. Mahan paljastaminen

Kissat eivät paljasta mahaansa kenelle tahansa. Selälleen kellahtaneena kissa on haavoittuvaisimmillaan. Jos kissa paljastaa sinulle mahansa, se luottaa sinuun ja tuntee olonsa turvalliseksi seurassasi. Selällään oleva kissa luottaa siihen, että hänen seurassaan olija suojelee häntä tarvittaessa, sillä muuten katti ei uskaltautuisi tähän rentoon asentoon.

2. Hellä näykkiminen leikkiessä

Jos kissasi näykkii sinua leikkisästi, se osoittaa kiintymystään sinua kohtaan. Tällainen kiintymystä osoittava hellä näykkiminen enemmänkin kutittaa kuin sattuu. Se tuntuu siis aivan toiselta kuin vihaisuutta tai pelkoa viestivä pureminen.

3. Lahjojen tuominen

Onko kissasi joskus tuonut sinulle saalistamansa eläimen raadon? Vaikka pikkueläinten veren ja suolenpätkien näkeminen ja niiden siivoaminen kodin tai mökin lattialta ei luultavasti juurikaan lämmitä mieltäsi, kyseessä on lahja. Lahjallaan kissa haluaa viestittää, että on valmis suojelemaan sinua tuholaisilta ja ruokkimaan sinua.

Luonnossa kissaemot opettavat pennuilleen saalistamista tuomalla pennuille pieniä, loukkaantuneita eläimiä. Jotkut tiedemiehet uskovatkin, että tuomalla raatoja omistajalleen kissa täyttää luonnollista tarvettaan opettaa saalistamista perheelleen – johon kissasi siis sinut laskee kuuluvaksi.

4. Nukkuessa viereesi hakeutuminen

Kömpiikö kissasi nukkumaan kanssasi? Kyse on silkasta rakkaudesta. Kissasi tuntee olonsa turvalliseksi kanssasi ja haluaa olla lähelläsi. Pienenä kissa nukkui emonsa kanssa, nyt uuden emonsa eli sinun kanssasi.

5. Hännänpään pyöristäminen

Kissan häntä on melko luotettava mieliala-anturi. Kun kissan heiluttaa häntäänsä, se on ärtynyt. Jos kissa sen sijaan taittaa kevyesti pystyssä olevan häntänsä pään, on se merkki ystävällisyydestä. Näin toimiessa kissa tuntee olevansa hänelle rakkaiden ihmisten seurassa.

6. Tassutteleminen ja kehrääminen

Kehrääminen on kaikista tunnetuin merkki kissan tuntemasta mielihyvästä. Mutta alkaako kissasi kehrätä ja vaivata sinua kuin pizzataikinaa nostelemalla etujalkojaan vuorotahtiin, kun silität sitä sylissäsi? Pienet kissanpennut tassuttelevat emonsa nisiä, jotta niistä tulisi enemmän maitoa. Aikuisena ele kielii kuitenkin tyytyväisyydestä ja nautinnosta.

Paikallaan tassutteleva kissa on sellaisessa transsitilassa, että sylissä ollessaan se saattaa epähuomiossa iskeä kyntensä omistajaansa tiukemmin kuin olisi ollut tarkoitus. Mutta mitään pahaa kissa ei tällä tarkoita, päinvastoin!

7. Pään hierominen sinua vasten

Jos kissa hieroo päätään sinua vasten, se merkitsee yhteenkuuluvuutta. Hieromalla feromonejaan sinuun kissa merkitsee sinut omakseen. Kuulut hänen laumaansa.

8. Silmiin katsominen ja silmien hidas sulkeminen

Kissat luovat katsekontaktin ainoastaan sellaisiin ihmisiin, jotka he tuntevat hyvin ja joihin he luottavat. Jos siis kissasi tuijottelee sinua silmiin, ota se kohteliaisuutena. Jos kissa sulkee ja avaa silmänsä hitaasti, kun vastaat kissan katseeseen, ele on kuin suukko rakkaalle. Anna kisullesi etäsuukko sulkemalla ja avaamalla itse silmäsi hitaasti.

9. Pehmeä ääntely

Jutteleeko kissasi sinulle pehmeällä, siritystä muistuttavalla äänellä? Se on kissan tapa ilmaista rakkautta ja onnea.

10. Seuraasi hakeutuminen

Kaikki kissat eivät ole sylikissoja, mutta syliä vältteleväkin kissa voi viestittää rakkautta ja kiintymystä seurailemalla omistajaansa minne ikinä tämä kotonaan kulkee. Älä siis hermostu, jos meinaat toistuvasti kompastua rakkaaseen kattiisi – kissasi vain nauttii seurastasi.

Lähteet: HuffPost, iHeartCats.com, One Green Planet, The Guardian

Lue myös:

Minkä kissan valitset? Tämän valintasi paljastaa sinusta

Ymmärrätkö, mitä kissasi yrittää käytöksellään sanoa sinulle? 4 erikoista mutta tyypillistä viestiä

10 asiaa, jotka paljastavat, että koirasi rakastaa sinua enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa

 

X